Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 augustus 2010 Chantal Westerhoff: 053- 455 5588

Getuigenoproep mishandeling

Losser

Bij de politie kwam op woensdag 11 augustus omstreeks 17.00 uur een melding binnen dat er tussen 16.45 en 17.00 uur op de Gronausestraat in Losser een fietser was mishandeld door de bestuurder van een wit bedrijfsbusje.

Een 20-jarige man uit Hengelo fietste omstreeks 17.00 uur op de Gronausestraat met zijn vriendin achterop. Op de kruising met de Langekamp kwam een witte bedrijfsbus met hoge snelheid hen tegemoet. De fietser gebaarde naar de bestuurder dat hij het wel rustiger aan kon doen. Ongeveer 500 meter later werden de fietser en zijn vriendin door de bestuurder van het witte bestelbusje van de fiets gereden. De fietser spuugde uit reactie op de auto. De bestuurder stapte vervolgens uit en gaf hem een klap in het gezicht, stapte weer in en reed weg. De fietser liep door dit incident letsel op. De bedrijfsbus reed weg in de richting van de rotonde in de richting van Overdinkel/Glane. Het volgende signalement van de bestuurder werd doorgegeven: . Man;
. +/- 35 jaar oud;
. Kalend kort blond stekelig haar; . +/- 1.80 m lang;
. Normaal (volwassen) postuur; . Smal hoofd;
. Wit T-shirt;
. Spijkerbroek.
Een automobilist is gestopt om te vragen of alles goed ging met de fietser en zijn vriendin. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met de bestuurder van het witte bestelbusje en met de automobilist die is gestopt om te informeren hoe het met de fietser en vriendin ging. Ook mogelijke andere getuigen van dit incident of mensen die op basis van het signalement informatie voor de politie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

(2010072593)

Man aangehouden voor bedreiging politieagent Enschede
Een 32-jarige man uit Hengelo is woensdag 11 augustus aangehouden voor bedreiging van een politieagent.

Surveillerende agenten zagen dat de 32-jarige automobilist niet handsfree aan het bellen was op de Gronausestraat in Enschede. Iets verderop wilde ze de man daarop aanspreken. De man begon direct te schreeuwen en bedreigde één van de agenten. De man is aangehouden en in verzekering gegaan. (2010072545)

Man aangehouden voor bedreiging deurwaarder Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede is woensdag 11 augustus aangehouden voor bedreiging van een deurwaarder.

Rond 12.00 uur kwam bij de politie het verzoek binnen om twee deurwaarders te assisteren. De deurwaarders wilden goederen in beslag nemen aan de Noord Esmarkerrondweg. De 23-jarige man werd hierop verbaal agressief naar de deurwaarders en heeft één van hen bedreigd. Daarop is hij door de politie aangehouden. Hij is in verzekering gegaan. (2010072407)

Politie verzoekt veroorzakers ongevallen zich te melden Enschede
De politie Twente is opzoek naar twee jongens die woensdagmiddag 11 augustus ruzie hebben gehad met elkaar op het Stationsplein in Enschede. Eén van de twee heeft, vermoedelijk niet met opzet, een fietsende dame met haar zoontje ten val gebracht. Het zoontje raakt hierbij dusdanig gewond dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Dinsdag 10 augustus is een dergelijk voorval geweest aan de Kuipersdijk.

Omstreeks 16.45 uur krijgt de politie melding dat twee jongens ruzie hebben gehad op het Stationsplein, ter hoogte van de rijschool en dat één nu op een fiets er vandoor gaat en de andere er achteraan rent. Als de agenten ter plaatse komen treffen zij een 38-jarige Enschedese met haar 19 maanden oude zoontje aan. Zij zijn van de fiets gevallen omdat één van de twee ruziemakers tegen haar aangefietst is. Door de val is haar zoontje gewond geraakt en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Van de jongens ontbreekt ieder spoor.

Een dag ervoor, dinsdag 10 augustus, is eveneens een dame van de fiets gevallen ten gevolge van een aanrijding met een jongen op de fiets. Deze dame, een 54-jarige Enschedese fietste omstreeks 18.30 uur op de Kuipersdijk. Als zij ter hoogte van het DCW-toegangshek is ziet zij twee jongens op het trottoir staan. Op het moment dat zij de jongens passeert fietst plotseling één van de jongens weg en rijdt tegen haar aan. Hierbij komt zij ten val en breekt haar elleboog.

De politie onderzoekt of het in beide gevallen om dezelfde jongens gaat en wil graag in contact komen met de jongens. Zij doet een beroep op hen om zich te melden. Ook kunnen getuigen van beide voorvallen zich melden. Bent of kent u deze jongens dan kunt u contact opnemen met Politie Twente, team Enschede-Centrum via 0900-8844. (2010072532)

Vernielingen winkelruiten

Tubbergen

Op diverse etalageruiten werden krassen en tekens aangetroffen. Politie verzoek getuigen zich te melden.

Een aantal Tubbergse ondernemers deed bij de politie Twente aangifte van vernieling. Zij troffen krassen en tekens op de etalageruit van hun zaak aan. De tekens zijn aangebracht op ruiten aan de Molenstraat, Oranjestraat en Grotestraat in Tubbergen. Het vermoeden bestaat dat de vernielingen gepleegd zijn in de avond/nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus.

De krassen/tekens lijken op een driehoek, Griekse I en een kruis (??X). Tevens zijn de letters 'FBS' een paar keer aangetroffen.

Tijdens deze avond vond er een evenement plaats in het centrum van Tubbergen. Mogelijk zijn er mensen die bijzonderheden hebben waargenomen. De politie verzoekt hen contact op te nemen. Dit kan aan het politiebureau, telefonisch 0900-8844 of anoniem Bel M. 0800-7000. (2010072446)

---- --