Gemeente Rotterdam

2010 | 29

Collegevergadering van

10 augustus 2010

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

10-08

Het college laat een nieuw bestemmingsplan voor de kortsluitroute voor het spoor op Maasvlakte 2 opstellen. Het bestemmingsplan is nodig om de doorgaande sporen van Maasvlakte 2 aan te laten sluiten op de bestaande railterminal en spooremplacementen (gelegen op Maasvlakte 1). Door deze aansluiting kan in de eerste fase van de ontwikkeling van Maasvlakte 2 gebruik worden gemaakt van de bestaande railinfrastructuur. Het plangebied omvat een bundel van sporen op Maasvlakte 2, ter hoogte van de Madoerastraat.

2

10-08

Het college laat een nieuw bestemmingsplan voor de verplaatsing van een deel van de Rail Terminal West op Maasvlakte 1 opstellen. Het nieuwe bestemmingsplan is noodzakelijk vanwege de komst van de doorgaande sporen naar Maasvlakte 2. De aanpassing betekent een verplaatsing van de huidige activiteiten naar een naastliggend terrein. Deze aanpassing is beperkt van aard.

3

10-08

Het college stelt de gemeenteraad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Duinweg 65, zodat een bestaande, vrijstaande woning gesloopt kan worden en vervangen door een grotere woning. Hiervoor moet eerst vrijstelling verleend worden op grond van artikel 19 lid 1 van de (oude) Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte

1

10-08

Het college van B&W heeft op verzoek van deelgemeente Feijenoord een overdrachtsdossier voor de Wilhelminapier vastgesteld. Op 28 januari jl. heeft het toenmalige college besloten de Wilhelminapier aan de deelgemeente Feijenoord toe te voegen. Alleen stedelijk belangrijke bouwprojecten blijven onder regie van het centrale stadsbestuur (gemeenteraad en college). Alle overige bevoegdheden, voornamelijk op het gebied van groen- en wegbeheer, wijkwelzijn, -economie en -veiligheid, heeft de deelgemeente overgedragen gekregen. Op verzoek van de deelgemeente is alle feitelijke, relevante informatie over de Wilhelminapier verzameld in een overdrachtsdossier.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid Mw. J. Bokhove (GroenLinks) over afval tijdens evenementen.


*

het raadslid J.Bokhove (GroenLinks) over het vervangen van prullenbakken.


*

het raadslid A. Bonte (GroenLinks) over de toepassing van luchtzuiverende straatstenen.