Ingezonden persbericht


Aankondiging Victoria waterlelie bloeit bijna

Amsterdam, 12 august 2010

Geachte redactie,

De Victoria bloeit bijna!

In de week van 16 augustus zal de beroemde Victoria longwood - ook wel de koningin der waterlelies genoemd - bloeien in de Hortus in Amsterdam. De bloem opent zich bij schemer; de Hortus opent alleen op de dag van de bloei zijn deuren tot 23.00 uur. De Victoria is sinds 1859 regelmatig in bloei te zien geweest in de Amsterdamse Hortus. Sinds 2002 kweekt de Hortus als enige tuin in Nederland een Victoria in een verwarmde buitenvijver.

Avondopenstelling

Hoe de bloei van de Victoria zich ontwikkelt is mede afhankelijk van het weer. In de loop van de week van 16 augustus is het zeer waarschijnlijk zo ver. Of een bloem van de Victoria zich ´s avonds opent, is pas op de dag zelf met zekerheid te voorspellen. Het publiek kan zich hierover laten informeren door middel van een SMS-actie. Door 'Bloem aan' te sms-en naar 4411, ontvangt de verzender een bericht wanneer de Victoria gaat bloeien.

De Hortus ligt aan de Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam, tel. 020-6259021, e-mail: info@dehortus.nl, website www.dehortus.nl

Noot aan de redactie
Indien u op de hoogte gehouden wilt worden van of aandacht wilt besteden aan de bloei van de Victoria, dan kan dat via onderstaande mogelijkheden. Indien u hiervan gebruik wilt maken, stuurt u dan een e-mail naar Ellis Buis,PR medewerker, Ellis@dehortus.nl, 06-43 98 23 89.


1) Ik wil op de dag van de bloei een e-mail ontvangen.


2) Ik kom op de dag van de bloei naar de Hortus om ca.................uur met ...... personen schrijvende pers en .......... fotografen.


3) Ik kom op de dag van de bloei naar de Hortus en wil graag filmopnamen maken om ca............uur.

Indien u inhoudelijke informatie wenst over de Victoria amazonica kunt u contact opnemen met Reinout Havinga (collectiebeheerder), tel. 020-6259021, e-mail: reinout@dehortus.nl.