Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Bromfietser rijdt zonder helm en kenteken | |
De politie heeft woensdag 11 augustus een 16-jarige bromfietser uit Apeldoorn aangehouden. Hij reed zonder helm en zonder kenteken en kon op straat geen geldig identiteitsbewijs tonen.


De politie zag de bromfietser op Saba in Apeldoorn rijden. Omdat hij zonder helm en kenteken reed, wilde zij hem staande houden. Hij ging er echter in eerste instantie vandoor. Op Curacao lukte het de politie om de bromfietser tot stoppen te dwingen. Hij bleek geen geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd door zijn moeder zijn rijbewijs gebracht. Met een boete voor het rijden zonder helm en kenteken kon de jongen lopend weer naar huis.

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor openbare dronkenschap        |

De politie heeft woensdag 11 augustus een 42-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor openbare dronkenschap.


Surveillerende agenten zagen de man op het Marktplein in Apeldoorn bier drinken. Toen zij hem hierop aanspraken, bleek hij dusdanig onder invloed van alcohol te zijn dat hij niet meer voor rede vatbaar was. Hij had rood doorlopen ogen en sloeg wartaal uit. De agenten hebben de man aangehouden voor openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau. Na enige tijd in de dronkenmancel is hij weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor heling van fiets             |

De politie heeft woensdag 11 augustus een 31-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van heling van een fiets.


Agenten zagen de man fietsen over de Matenpoort in Apeldoorn. Zij hielden de man ter controle staande. De fiets waarop hij reed bleek als gestolen geregistreerd te staan. Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |

De politie heeft woensdag 11 augustus een 20-jarige man uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. De man was door het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Vlijtseweg in Apeldoorn in de kraag gevat toen hij daar enkele blikjes bier en een pak zuivel had weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 13:00 uur de melding van de winkeldiefstal. De man was aangehouden door supermarktmedewerkers toen hij de winkel verliet zonder te betalen. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau. De goederen zijn teruggegeven aan de supermarkt. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed                          |

De politie heeft woensdagavond 11 augustus een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd hierbij ingevorderd.


De politie hield een 30-jarige automobilist omstreeks 23:30 uur staande op de Anklaarseweg in Apeldoorn voor een controle. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,8 promille blies. Aangezien de man een zogeheten beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Drugsactie bij Omnizorg centrum               |

De politie heeft woensdag 11 augustus wederom een drugsactie uitgevoerd bij het Omnizorgcentrum, een opvanglocatie voor drank- en drugsverslaafden aan de Stationsstraat in Apeldoorn. Een week geleden werd een zelfde actie uitgevoerd.


De politie controleert momenteel streng bij het centrum. Dit naar aanleiding van klachten van onder meer buurtbewoners. Bij deze controle werd gebruik gemaakt van drugshonden. In totaal werden er ongeveer 20 personen gecontroleerd. Er werden 2 personen door de hond uitgehaald die een gebruikershoeveelheid aan drugs bij zich hadden. Deze hoeveelheid werd in beslag genomen. Vervolgens werd ook de binnenplaats van het centrum onderzocht met behulp van de speurhonden. Er werd, verstopt onder een klinker, een zak aangetroffen met 24 bolletjes cocaïne en 10 bolletjes heroïne. Verder werden er nog een aantal bolletjes met verdovende middelen en gebruikersartikelen aangetroffen. Ook is er een aantal messen in beslag genomen.

|     |Apeldoorn - Woninginbraak                                 |

Bij een woning aan de Hoenderloseweg in Apeldoorn heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 11 augustus een inbraak plaatsgevonden. Hierbij zijn onder meer sieraden weggenomen.


De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Men is de woning binnengekomen dor een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Oudere vrouw bestolen van portemonnee         |

Een 85-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdag 11 augustus op de Talingweg in Apeldoorn bestolen van haar portemonnee. Dit gebeurde tijdens een babbeltruc, waarbij twee onbekende vrouwen betrokken waren.


De oudere vrouw liep omstreeks 15:45 uur met haar rollator op de Talingweg en werd aangesproken door twee onbekende vrouwen met een licht getinte huidskleur. Aan de vrouw werd gevraagd waar de apotheek was en ze praatten hierbij continu door elkaar heen. De vrouw wees de jonge dames in de richting van de apotheek. Vervolgens verdwenen zij in een andere richting. De oudere vrouw kreeg toen argwaan en controleerde haar tas. Ze bleek van haar portemonnee gerold te zijn. De politie onderzoekt of dit incident mogelijk door dezelfde daders is gepleegd als de soortgelijke beroving op de Imkersplaats op 10 augustus, waarbij een 82-jarige vrouw bestolen is. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Aanrijding auto en fietser                    |

Een 32-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte woensdag 11 augustus gewond toen zij op haar fiets op de kruising van de Sportlaan met de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn werd aangereden door een 83-jarige automobilist uit Apeldoorn.


De hulpdiensten kregen omstreeks 08:30 uur de melding van het ongeval. Het slachtoffer wilde met haar fiets oversteken op de oversteekplaats van de kruising van de Sportlaan met de Laan van Spitsbergen. De 83-jarige automobilist kwam uit de richting van de Jachtlaan en reed in de richting van de Europaweg. Hij zag het rode verkeerslicht over het hoofd en kon een aanrijding daarna niet meer voorkomen. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het rijbewijs van de 83-jarige automobilist is ingevorderd in afwachting van een test om de rijvaardigheid van de man te toetsen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --