Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Wegrestaurants scoren middelmatig in ANWB-test

Den Haag, 12 augustus 2010

Met een gemiddeld cijfer van 5,4 is eten langs de Nederlandse snelwegen niet aan te raden. Dit blijkt uit een door de ANWB gehouden onderzoek van wegrestaurants. Bij de test werden 26 restaurants onder de loep genomen. De drie hoogste zijn behaald door Tulip Inn Maastricht Aachen Airport (7,9), vervolgens Van der Valk Akersloot (7,4), Van der Valk Spier -Dwingelo (7,3). De slecht scoren AC restaurants Hendrik Ido Ambacht (2,6), La Place Hazeldonk (2,9) en AC restaurant Zevenaar (3,0).

Het lekkerst aten de testpanels bij Tulip Inn Maastricht Aachen Airport. De door dit restaurant voorgeschotelde entrecote wordt omschreven als voortreffelijk. En de AC restaurants in Bodegraven, Holten en Amsterdam hebben een heerlijke appeltaart op de kaart staan.

Maar er zijn ook slechte voorbeelden. Bij het La Place restaurant in Hazeldonk werden de biefstukken gebakken op een smerige bakplaat. Ondanks commentaar van het testpanel werd daar gewoon mee doorgegaan. Het Kanters restaurant in Moerdijk serveerde aangebrande aardappelen. Toen daar wat van gezegd werd was het commentaar van het personeel: 'Dat is een mooi multi-cultureel bordje'. En liet de aardappelen verder ongemoeid.

Met de ingrediënten van de geserveerde maaltijden weinig mis. Wat vies tegenvalt is de zorgvuldigheid waarmee het eten wordt bereid. Een aangename ambiance of een vriendelijke bediening kan wat goed maken als het eten wat minder smaakt. Maar helaas laten de Nederlandse wegrestaurants ook hier steken vallen.

Twee testteams van de ANWB bezochten 26 wegrestaurants verspreid door Nederland. Slechts tien restaurants haalden het rapportcijfer 6 of hoger. De lijst met tekortkomingen is lang. Verschillende keren was het vlees niet bereid zoals gevraagd, de groenten te gaar, de frites te slap en de temperatuur van het eten te lauw.

Bijgaand de tekst van het artikel uit de Kampioen.

Persdienst ANWB

088-269 6239 (Annelies Tichelaar)
088 269 62 88 (Markus van Tol)
088 269 62 54 (Ad Vonk)
088 269 78 03 (fax)