FloraHolland


Samenwerking sierteeltbedrijven en FloraHolland Aalsmeer bij bedrijfshulpverlening

AALSMEER, 12 augustus 2010 (persbericht) - Woensdag 11 augustus heeft een aantal bedrijven op het veilingterrein een
samenwerkingsovereenkomst gesloten met bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer rondom bedrijfshulpverlening en veiligheid.

Zowel FloraHolland als de op het veilingterrein gehuisveste bedrijven zijn wettelijk verplicht om hun bedrijfsveiligheid te regelen via een bedrijfsnoodplan. In het afgelopen jaar heeft FloraHolland samen met een aantal huurders bekeken hoe die verplichting gezamenlijk kan worden ingevuld. Via voorlichtingsbijeenkomsten gaf de veiling informatie en advies over veiligheidszorg. Hierbij kwamen onder meer de eisen rondom bedrijfshulpverlening en het maken van een bedrijfsnoodplan aan bod. Daarnaast werd gezorgd dat de bedrijfsnoodplannen van de deelnemende bedrijven en van de veiling goed op elkaar aansluiten. Deze integraal georganiseerde werkwijze heeft als doel een betere, integrale organisatie bij calamiteiten en een eenduidige werkwijze met duidelijke aanspreekpunten. FloraHolland is het eerste bedrijf in Nederland dat deze werkwijze in deze omvang toepast.

In de komende maanden worden meer huurders uitgenodigd om deel te nemen aan het initiatief. Door op deze manier samen te werken wordt de veiligheid in en om de veiling doorlopend verbeterd. De Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) onderschrijft het belang van veiligheid en van de samenwerking. "Het is goed om te merken dat veiling en klanten elkaar op dit terrein versterken," aldus Robert Roodenburg (directeur VGB).

Fotobijschrift ( v.l.n.r., onder): Dennis Postma (Van Dijk Bloemen B.V.), Alex Limburg (manager Facility Management FloraHolland Aalsmeer) en Cees Heemskerk (Dingeman Hoek) zetten hun handtekening onder de samenwerking, onder toeziend oog van Rieky van Boxel, Dick van der Heijden (FloraHolland) en Robert Roodenburg (VGB).