Politie Gelderland-Zuid

Oplettende wijkagent pakt bromfietsdief

Tiel, 12-08-2010 o Woensdagmiddag surveilleerde een Tielse wijkagent over de Tolhuiswal. Bij de onderdoorgang naar het Wim van Gervenplein en de Tolhuisstraat zag hij enkele jongeren staan. Omdat bij hem bekend was dat er klachten van bewoners zijn over hangjeugd ging hij op de jongens af.

Toen de jongens de agent zagen, liepen ze weg maar er bleef op die plek wel een bromscooter staan. De jongens verklaarden dat deze niet van één van hen was. Er was geen kentekenplaat op de scooter bevestigd maar aan de hand van het framenummer kon vastgesteld worden dat de scooter in de nacht van 23 op 24 april was gestolen vanaf de Antoon Coolenstraat in Tiel. Bij het inladen van de scooter kwam een voorbijganger melden dat hij wist wie de eigenaar van de bromfiets was en deze noemde daarbij een naam. Uiteindelijk bleek dit niet de verdachte te zijn maar via hem kon uiteindelijk wel de juiste verdachte getraceerd worden. Het bleek te gaan om een 24-jarige Tielenaar.
Agenten probeerden hem thuis aan te houden maar hij bleek daar niet aanwezig. Hij meldde zich woensdagavond op het politiebureau. De 24-jarige wordt verdacht van diefstal of heling van de scooter. Hij is na verhoor in de loop van donderdag weer in vrijheid gesteld. (03)

Laatst gewijzigd 12-08-2010 16:00 | © Regio Gelderland-Zuid |