Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten NW-Veluwe 12 augustus 2010

|     |Epe / Vaassen - Beginnende bestuurders onder invloed      |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 12 augustus een 22-jarige automobilist uit de gemeente Olst-Wijhe en een 23-jarige automobilist uit Vaassen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Beide zijn beginnende bestuurders. Het rijbewijs van de 22-jarige werd ingevorderd.


De politie hield de 22-jarige automobilist op de Lange Veenteweg in Epe staande voor een controle. Ditzelfde gebeurde bij de 23-jarige automobilist op de Krugerstraat in Vaassen. Bij beide wees een blaastest uit dat de bestuurders onder invloed waren van alcohol. Hierop zijn de manen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man uit Olst-Wijhe 1,0 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man uit Vassen blies 0,7 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen beide op.

|     |Nunspeet - Winkeldieven aangehouden                       |

De politie heeft woensdag 11 augustus samen met diverse winkeliers een 39-jarige man en een 28-jarige vrouw, beide uit Maastricht, aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had bij een kledingwinkel aan de Dorpsstraat in Nunspeet diverse kleding gestolen.


De politie kreeg omstreeks 13:00 uur de melding van de diefstal. Er was door een medewerkster van de kledingwinkel gezien dat de man en vrouw diverse kleding, onder meer een broek en shirt, uit de winkel in hun tas hadden gestopt en vervolgens de winkel uit waren gelopen. Een andere medewerker van de gedupeerde kledingwinkel was samen met enkele andere winkeliers uit de omgeving achter het duo aan gegaan. De politie kon met hun hulp de twee verdachten niet veel later aanhouden op de Brinkersweg in Nunspeet. De man en vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. In hun auto werd later nog meer kleding gevonden dat van diefstal afkomstig bleek te zijn. De politie heeft alle kleding in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

|     |Hattem - Duo steelt tientallen tubes tandpasta            |

De politie heeft met hulp van het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Vechtstraat in Hattem een 51-jarige man uit de gemeente Vlagtwedde (Groningen) aangehouden. Een andere verdachte is helaas ontkomen.


De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding van de diefstal. Een tweetal mannen had daar een grote hoeveelheid tubes tandpasta trachten te stelen. Het winkelpersoneel had één verdachte kunnen tegenhouden, de andere was ontkomen. De man was door het winkelpersoneel tegen de grond gewerkt en verzette zich hevig. De politie kon de man met gepast geweld aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De zoektocht naar de andere verdachte wordt voortgezet. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Putten - Man steelt vitaminepillen                        |

De politie heeft woensdag 11 augustus een 42-jarige man uit Putten verhoord over een winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt aan de Voorthuizerstraat in Putten een doosje vitaminepillen weggenomen en was door het winkelpersoneel hiervoor aangehouden.


De politie kreeg om 14:15 uur de melding van de diefstal. De man was in de kraag gevat door het winkelpersoneel toen hij de supermarkt wilde verlaten zonder te betalen voor de vitaminepillen. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en maakt proces-verbaal op.

|     |Harderwijk - Sieraden gestolen bij insluiping in woning   |

Uit een woning aan het Slingerbos in Harderwijk is een hoeveelheid sieraden gestolen. Vermoedelijk is dit gebeurd tijdens een insluiping. Het is onbekend hoe men de woning is binnengekomen.


De diefstal werd woensdagochtend 11 augustus ontdekt en gemeld. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844.

|     |Heerde - Geld gestolen uit autostofzuigers                |

Een tweetal autostofzuigers bij een autobedrijf aan de Molenweg in Heerde zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 11 augustus opengebroken. Er is een hoeveelheid muntgeld weggenomen.


De diefstal werd woensdagochtend ontdekt en gemeld. De stofzuigers waren opengebroken en het geld was eruit gehaald. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Vaassen - Verdachten van inbraak en diefstal aangehouden  |

De politie heeft woensdagavond met hulp van beveiligingsmedewerkers een 40-jarige man uit Epe en een 38-jarige vrouw uit Vaassen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal van koper.


De politie had een melding gekregen dat beveiligingsmedewerkers de 40-jarige man hadden aangehouden nadat zij hem hadden betrapt op een bedrijfsterrein aan de Runnenbergweg in Vaassen. De man was door een gat in het hekwerk binnengekomen en had een tas met inbrekerswerktuig bij zich. Er bleek op het terrein koper losgemaakt te zijn, vermoedelijk om deze te kunnen stelen. Even later trof de politie de 38-jarige vrouw aan in het voertuig dat bij de diefstal betrokken was. Zij reed op de Viskweekweg in Emst, een weg die achter het betreffende bedrijfsterrein loopt. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.