Artsen zonder Grenzen

Rusland: noodhulp voor door brand getroffen bevolking

12-08-2010

In de Ryazan regio van Rusland heeft een team van Artsen zonder Grenzen voedselpakketten, hygiëne-kits en lakens verdeeld onder 500 mensen. Aan twee lokale gezondheidscentra zijn op 6 en 11 augustus gasmaskers, drinkwater en essentiële medicijnen gedoneerd. Dorpen in de regio zijn zwaar getroffen door de branden die Rusland teisteren.

Gevlucht

De Ryazan regio ligt zo'n 200 kilometer van Moskou. 2.000 mensen zijn op de vlucht geslagen voor de branden. Velen hebben een onderkomen gevonden in kostscholen, ziekenhuizen en andere overheidsgebouwen. Anderen verblijven bij vrienden of familie.

Ademhalen

`De mensen hebben ernstige problemen met ademhalen', zegt Irina Anatolyevna, geneesheer-directeur van het Kriusha dorpsziekenhuis. `Iedereen heeft jeuk, een allergische reactie op de rook. We hebben acuut antihistamine, gasmaskers en drinkwater nodig, niet alleen voor de mensen die dakloos zijn geworden, maar ook voor de lokale bevolking.

Dorpsziekenhuis

De materialen van Artsen zonder Grenzen zijn naast het Kriusha dorpsziekenhuis naar de polikliniek in Polyany gegaan. In Kriusha wonen 1060 mensen. Het is bijzonder zwaar getroffen door de branden.

Drinkwater

Schoon drinkwater voor de bewoners en de vrijwillige brandweer is het hardste nodig. Om te voorkomen dat ze vervuilen vanwege de situatie zijn de putten in het gebied gesloten. Artsen zonder Grenzen blijft de ontwikkelingen in de regio nauwkeurig volgen.

Meer weten over onze projecten in Rusland