Griekse Alpha Bank kiest nieuwe ClearPath-mainframes van Unisys ter modernisering van het systeem voor eigenlijke bankzaken

ATHENE, Griekenland, August 12, 2010/PRNewswire/ --


- ClearPath Dorado servers van Unisys spelen sleutelrol in het beheren van de IT-infrastructuur voor klanten in bijna 500 filialen

Unisys Corporation (NYSE: UIS) maakt vandaag bekend dat zij samen met zijn zakelijk partner in Griekenland sinds 1964, Unisystems SA, een contract heeft binnengesleept van Alpha Bank. Dit voor de aankoop van twee nieuwe mainframe servers uit de serie ClearPath Dorado 790 van Unisys. Ook is er sprake van een verlenging van de softwarelicentie-overeenkomst voor de upgrade van de bestaande systemen bij Alpha Bank. Deze acties maken onderdeel uit van het initiatief van Alpha Bank om zijn systeem voor eigenlijke bankzaken te moderniseren en uit te breiden.

Alpha Bank is met bijna 500 filialen in Griekenland één van de grootste banken van dat land.

"De systemen uit de lijn ClearPath Dorado 790 zijn ontworpen voor transactie-intensieve applicaties zoals eigenlijke bankzaken, en zullen ons helpen onze klanten sneller en efficiënter te bedienen", zegt Stathis Kakoyannis, CIO bij Alpha Bank. "We zijn onze distributed serveromgeving aan het stroomlijnen voor een hogere efficiëntie, en we geloven dat de ClearPath- systemen een sleutelrol zullen spelen in het moderniseren van de gehele IT- infrastructuur, met als gevolg een nog betere service aan klanten en lagere IT-kosten voor al onze bankdiensten."

De twee nieuwe ClearPath-systemen van Alpha Bank gebruiken een softwarelicentiesysteem dat het gebruik meet. Zo betalen klanten alleen voor de rekencapaciteit die ze gebruiken terwijl ze klanten sneller van dienst zijn.

Unisys en Unisystems zullen ook adviesdiensten leveren om de bank te helpen met het stroomlijnen van zijn distributed serveromgeving voor winkelapplicaties en applicaties voor klantrelatiebeheer, zodat ze efficiënter kunnen communiceren met de ClearPath-systemen.

"Alpha Bank profiteert van hun 35-jarige relatie met Unisys en Unisystems door de toekomst van zijn bankierssystemen te bouwen op basis van de ClearPath-servers", zegt Philippe La Fornara, vice-president voor Europa/Midden-Oost Afrika op de afdeling Technology Consulting and Integration Solutions van Unisys. "We kijken uit naar de samenwerking met Alpha Bank aan een gestroomlijnde IT-infrastructuur waarmee de bank zijn zaken kan uitbreiden en zijn dienstverlening kan verbeteren."

Over Unisys

Unisys is een wereldwijd IT-bedrijf dat aan zijn klanten informaticadiensten, software en technologieën levert om hun specifieke problemen op te lossen. We zijn gespecialiseerd in het beveiligen van de processen van onze klanten, het verhogen van de efficiëntie en het gebruik van hun datacentra, het verbeteren van de ondersteuning van hun eindgebruikers en infrastructuur en het moderniseren van hun bedrijfstoepassingen. Daartoe maken we gebruik van onze diensten en ervaring in systeemintegratie, adviesverlening, outsourcing- , infrastructuur- en onderhoudsdiensten en hoogtechnologische servertechnologie. Met ongeveer 24.000 werknemers bedient Unisys commerciële organisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. Ga naar http://www.unisys.com voor meer informatie.

VERSIE NR.: 0812/8984

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Source: Unisys Corporation