SHO opent giro 555 voor Pakistan

12/08/2010 19:38

Oxfam Novib

Den Haag 12 augustus 2010 - Vanavond heeft het bestuur van de Samenwerkende Hulporganisaties besloten dat giro 555 wordt geopend voor Pakistan. De ramp in Pakistan is van een enorme omvang met intussen al 14 miljoen mensen die getroffen zijn door de watersnood. Er is vooral behoefte aan schoon drinkwater, onderdak, eten en medische zorg.

De hulporganisaties hadden eerder besloten om nog geen nationale actie te starten, omdat de ramp te weinig leeft onder de bevolking en het zomerseizoen een lastige periode is om te werven. Daarmee zou een succesvolle actie moeilijk worden. Die beslissing heeft de afgelopen dagen tot veel discussie geleid in de media en onder het publiek. Helaas is daarmee de aandacht van de eigenlijke ramp afgeleid.

SHO voorzitter Farah Karimi: "Wij willen dat alle aandacht uitgaat naar de slachtoffers en hoe wij hen het beste kunnen helpen. Veel mensen hebben duidelijk gemaakt één herkenbaar nummer te willen om geld te storten. Wij willen die vraag graag beantwoorden. Bovendien heeft de VN gisteren opnieuw een dringende oproep gedaan voor steun en heeft Nederland nog eens 2 miljoen extra vrijgemaakt. Met al deze extra aandacht voor Pakistan hebben we er vertrouwen in dat Nederlanders deze actie tot een succes willen maken. We roepen dan ook iedereen in Nederland op om te geven voor de slachtoffers van deze ongekende ramp. Ik hoop dat mensen zich niet laten weerhouden door de negatieve berichten over Pakistan: onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers. Wij kunnen hen niet in de steek laten."

Het publiek kan nu al geld storten op giro 555.

SHO acties worden bij toerbeurt door een van de lidorganisaties geleid. Deze nationale actie voor Pakistan zal worden gecoördineerd door ICCO/Kerk in Actie. De woordvoering voor de Pakistan-actie zal dan ook gedaan worden door ICCO-directeur Jan van Doggenaar. SHO voorzitter Farah Karimi zal optreden als woordvoerder voor algemene SHO-zaken.





http://www.giro555.nl