Gemeente Rotterdam

site overschie beste deelgemeente in monitor

Stadsdeel Noord Amsterdam van troon verstoten

12 augustus 2010 | Bestuursdienst | persbericht

De website van Overschie is naar de eerste plek gestegen in de Deelgemeenteranglijst van de overheidsmonitor.

Mooie prestatie
De gemeente Rotterdam staat in de overall lijst op plaats 25. Deelgemeente Overschie zou met de score van 57,87% op plaats 42 als enige Rotterdamse deelgemeente in de overall top 100 voorkomen. Een goede prestatie dus!

Overheidsmonitor
De overheidsmonitor is opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.De monitor vergelijkt overheidssites op basis van een aantal criteria en maakt een ranglijst op. Je kunt hiermee dus zien wie de digitale dienstverlening goed geregeld heeft. Overschie staat deze maand met stip op één op de speciale lijst voor deelgemeenten en heeft daarmee stadsdeel Amsterdam-Noord van de troon verstoten.

Overzichtelijk en interactief
De website van Overschie scoort op alle fronten bovengemiddeld. Plannen, besluiten en bestuurlijke documenten zijn op de site in hun geheel te vinden om zo transparant mogelijk te zijn. De site bevat daarnaast verwijzingen naar andere overheidsgerelateerde informatie. Ook zijn op de site allerlei filmpjes te zien, zijn er veel producten digitaal te downloaden en is de site gelinkt aan de community OnsOverschie.nl.

Aanvullende informatie

Zie het origineel