Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 12-08-2010

Politie onderzoekt brandstichting in auto

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 04.40 uur brand ontstaan in een auto, een Volkswagen, die geparkeerd stond op de Bergrand. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft inmiddels enkele omwonenden gesproken. Uit hun verklaringen maakt de politie op dat er sprake moet zijn van brandstichting. Zo hadden zij glasgerinkel gehoord gevolgd door een autoalarm. Het zou gaan om ten minste twee daders die mogelijk na de brandstichting gevlucht zijn in een auto. Het voertuig zal op sporen worden onderzocht door de technische recherche.

Arrestatie na bedreiging met mes

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.40 uur op de Zuid-Oostsingel een 45-jarige man, zonder vaste woon- of
verblijfplaats, aangehouden omdat hij twee beveiligingsmedewerkers van de opvang (BB & B) aldaar bedreigd zou hebben met een mes. Volgens de twee bewakers was de verdachte agressief en dreigend geworden toen hij hoorde dat er vannacht geen plaats was voor hem in de instelling. Buiten de poort zwaaide hij met een mes in hun richting en riep daarbij dat hij hen kapot zou maken. De twee beveiligers wisten de man echter te overmeesteren, waarna zij hem hebben overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten.

Jeugdige drugshandelaar aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.00 uur op de van Beethovenlaan een 17-jarige Iraakse jongen aangehouden ter zake de opiumwetgeving, Agenten zagen dat de knul contact maakte met naar later bleek twee Poolse mannen (20 en 23 jaar) en hen kennelijk drugs aanbood.. Tijdens de aanhouding gooide de jongen een zakje met 13 XTC pillen in de bosschages. De Polen hadden elk vijf gram hennep bij zich. Alle drugs zijn in beslag genomen. De Jeugdhulpinstanties worden van het gedrag van de 17-jarige jongen is kennis gesteld. Hij heeft een gebiedsverbod gekregen dat geldig is tot 25 augustus 2010.

Gaatjesboorder steelt twee auto's bij woninginbraak

FIJNAART: De bewoners van een pand aan de Jan van Glymesstraat hebben vannacht omstreeks 04.00 uur ontdekt dat er bij hen was ingebroken. De inbrekers hebben met de sleutels die zij in de woning vonden, de twee auto's vanaf de oprit gestolen. Het gaat om een Citroen (21-LJG-6) en een Nissan (30-KKL-8). De inbrekers hebben een gaatje geboord in een draairaam aan de voorzijde. De inbraak werd ontdekt omdat een van de bewoners even naar beneden ging en zag dat de twee auto's gestolen waren.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-08-2010 10:25 | © Regio Midden en West Brabant |