Politie Haaglanden

Persberichten 12 augustus

Haaglanden, 12-08-2010

Politie zoekt getuigen woningoverval
Den Haag Een 50-jarige Haagse is woensdagavond 11 augustus in haar woning aan de Jan van Riebeekstraat door twee mannen overvallen. Om 19.30 uur werd bij de woning van het slachtoffer aangebeld. Toen zij de deur opende, zag zij twee mannen voor haar deur staan die geld eisten. De overvallers drongen vervolgens de woning binnen en overmeesterden de vrouw. Zij werd vastgebonden en de overvallers doorzochten de woning. Nadat de overvallers de woning hadden verlaten, kon de vrouw alarm slaan. De politie stelde direct een onderzoek in en bij en van de treinsporen op het Centraal Station werden enkele goederen aangetroffen die bij de overval waren gebruikt.
Het signalement van de overvallers luidt: dader één dunne man die tijdens de overval een zwarte jas en spijkerbroek droeg. Dader twee was een gezette man met kort krullend haar. Hij droeg tijdens de overval een overwegend grijs geruite jas en een spijkerbroek.

De recherche van Bureau Overbosch is op zoek naar getuigen van deze overval en stuurde een SMS-alert. Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met politiebureau Overbosch via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld misdaad anoniem (M) via 0800-7000.

Voetganger (90) breekt enkel bij aanrijding
Den Haag Een 90-jarige Hagenaar raakte woensdagochtend 11 augustus ernstig gewond toen hij op de Driebergenstraat werd aangereden door een 80-jarige automobilist uit Den Haag. De voetganger, die slechtziend is, wilde bij de Werkhovenstraat de Driebergenstraat oversteken. Daar reed op dat moment de bejaarde automobilist. De automobilist zag de voetganger wel, maar was niet meer bij machte om te remmen en reed de voetganger aan. Hierbij brak de hoogbejaarde Hagenaar zijn linkerenkel. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Scooterdief doet poging agent aan te rijden
Den Haag Een 19-jarige man uit Den Haag reed woensdag 11 augustus op een gestolen een motorscooter. Een motoragent achtervolgde de man. Toen zij langs de Abraham van Beyerenstraat reden probeerde de scooterdief een agent aan te rijden die daar aan het werk was. De man werd uiteindelijk staande gehouden en meegenomen naar het bureau. De agent deed aangifte van poging tot doodslag. De motorscooter is in beslag genomen en de man zit vast. De politie onderzoekt de zaak.

Vechtpartij na diefstal van terras
Den Haag Een horecaondernemer werd tijdens het opzetten van zijn terras op de Fluwelen Burgwal op woensdag 11 augustus bestolen van zijn telefoon, sigaretten en aansteker. Eén van zijn medewerkers zag de verdachte (27) weglopen en de ondernemer een 44-jarige Zoetermeerder - ging er achteraan. Er ontstond een vechtpartij waarbij over en weer klappen vielen. Beide mannen zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Hagenaar aangehouden voor belediging
Den Haag Surveillerende agenten hielden woensdag 11 augustus rond 17.00 uur een man aan op een zogenaamde Hotspot in de wijk Berestein. De man was gevraagd naar zijn leigitimatiebewijs (ID), die hij niet bij zich had. De man kreeg van de agenten de kans om zijn ID thuis op te halen daar hij aan de overkant woonde. Hij was dit echter niet van plan, begon met zijn armen te zwaaien en schold de agenten uit. Hierop werd de man, die juist deze dag 30 jaar werd, aangehouden voor belediging. Ook op het politiebureau bleef de man de agenten onheus bejegenen.
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Gesignaleerde Hagenaar aangehouden met gestolen fiets Den Haag Politieagenten controleerden woensdag 11 augustus rond 17.30 uur een 45-jarige Hagenaar vanwege het feit dat zijn fiets niet voorzien was van een slot. De agenten onderzochten de fiets en kwamen erachter dat de fiets sinds juni van dit jaar als gestolen geregistreerd stond. Hierop werd de man aangehouden. Bij nader onderzoek bleek ook nog dat de man nog zeven boetes open had staan met een totaal bedrag van 920 euro. De fiets namen de agenten in beslag en de Hagenaar moest mee naar het bureau. Hij weigerde de openstaande boete te betalen en werd dan ook ingesloten.

Tas van fietst gegritst
Den Haag Vanuit het fietsmandje van een 67-jarige Haagse werd dinsdag 10 augustus om ongeveer 16.15 uur de handtas gegritst. De vrouw fietste op de Albardastraat en werd ingehaald door twee jongens op een brommer. De jongen welke achterop zat nam in het voorbijgaan de handtas uit de fietsmand. De jongens gingen er op de brommer vandoor in de richting van de Groen van Prinstereraan. Zij droegen beiden geen helm en de achterste jongen droeg een zwart jack. Later op de avond zijn gelukkig een aantal spullen, doe in de tas zaten, bij de vrouw terug bezorgd. De politie is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via telefoon 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Rollator gevonden
Den Haag/Loosduinen Een vrouw zag woensdag 11 augustus op de Rossinilaan een onbeheerde rollator staan. Rond 10.00 uur belde zij de politie met de mededeling dat zij deze aan de waterkant bij een bruggetje zag liggen. De politieagenten die kwamen kijken namen het zekere voor het onzekere en lieten de brandweer ter plaatse komen. Duikers van de brandweer zochten in het water, maar hebben geen persoon aangetroffen. De grijze rollator staat nu op Bureau Loosduinen te wachten op zijn of haar eigenaar.

Fietser gewond na aanrijding
Rijswijk Een 25-jarige man uit Den Haag raakte woensdag 11 augustus omstreeks 09.20 uur gewond bij een aanrijding op de Zuiderweg. Deze man reed met zijn fiets op de op het fietspad van de Zuiderweg en kwam uit de richting van de Delftweg. Hij reed in de richting van Delft. Een automobilist reed op de rijbaan er naast in de zelfde richting als de fietser. Op de Zuiderweg ter hoogte van nummer 10 boog het fietspad af naar links en moest de fietser oversteken. Toen de fietser net over de helft van de rijbaan was werd hij geschept door de auto. De 54-jarige automobilist uit Rijswijk verklaarde de fietser niet gezien te hebben. Het slachtoffer kwam met zijn hoofd en schouder tegen de voorruit van de auto aan en hij liep hierbij een wond en bult op aan zijn hoofd. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis.

Motorrijder is rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Den Hoorn Woensdag 11 augustus omstreeks 21.25 uur zagen politieagenten op Rijksweg A4 ter hoogte van Den Hoorn twee motorrijders rijden met een enorme snelheid. De achtervolging werd direct ingesteld waarbij bleek dat de snelheid 180 km/u bedroeg. Eén van de twee motorrijders kon staande worden gehouden. Deze 26-jarige man uit Katwijk kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren. De andere motorrijder waarvan het kenteken bekend is zal worden opgeroepen om zich aan een politiebureau te komen melden. De maximumsnelheid bedraagt ter plaatse 100 km/u.

Fietsster gewond bij ongeval
Monster Een 50-jarige fietsster uit Monster raakte woensdag 11 augustus om 15.00 uur gewond bij een ongeval op de Molenweg. Een 61-jarige automobiliste uit Monster wilde vanaf de Rubenslaan de Molenweg oprijden en zag daarbij de over de Molenweg rijdende vrouw over het hoofd. De GGD vervoerde haar met klachten aan haar enkel naar het ziekenhuis.

Man geeft valse naam op
Nootdorp - Surveillerende agenten controleerden woensdag 11 augustus omstreeks 20.10 uur een euro met drie inzittenden op de Kerkweg. De bestuurder, naar later bleek een 22-jarige Hoofddorper, kon geen legitimatiebewijs laten zien en gaf een valse naam op. Hierop hielden de agenten hem aan. Op het bureau kwam zijn juiste identiteit boven water en bleek dat zijn rijbewijs ingevorderd was. Hij kreeg drie processen-verbaal: voor rijden tijdens een rij-ontzegging, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.

Mountainbiker komt ten val
Zoetermeer - Op de mountainbikeroute aan de Buytenparklaan kwam woensdag 11 augustus een 10-jarige fietser (woonplaats onbekend) ongelukkig ten val. Politieagenten werden door voorbijgangers op geattendeerd dat een jongen was gevallen en gewond was aan zijn been. Zij gingen direct poolshoogte nemen. Het been van de jongen was inmiddels al verbonden. De ambulance vervoerde de jongen naar het ziekenhuis om een wond aan zijn been te laten hechten.

Vermomde winkeldief slaat haar slag
Zoetermeer - Winkelpersoneel van een kledingwinkel aan het Theaterplein belde woensdag 11 augustus om 18.30 uur de politie toen zij een winkeldief aanhield. De vrouw, een 38-jarige veelpleegster zonder vaste woon- of verblijfplaats, nam vanuit de winkel geprobeerd drie broeken, drie kledingstukken in een geprepareerde tas mee. Toen zij de detectiepoortjes passeerde, ging het alarm af en werd zij door winkelpersoneel aangehouden. Opvallend was dat de vrouw zich had vermomd met een pruik. Op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt. De winkeldievegge wordt op vrijdag 13 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.