Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na poging inbraak

Nijmegen, 12-08-2010 o De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aangehouden die er van worden verdacht dat zij geprobeerd hebben in te breken in een woning aan de Lombokstraat.

Een getuige meldde die nacht rond 01.00 uur dat drie mannen bezig waren in te breken in een woning aan de Lombokstraat. Meerdere politie-eenheden gingen naar het opgegeven adres. De getuige meldde intussen dat de drie mannen wegrenden. In de Javastraat troffen de agenten één van de mannen aan. Het betreft een 24-jarige Nijmegenaar. Hij is aangehouden.
Na enig zoeken in de omgeving werd een tweede verdachte aangehouden die zich had verstop in een tuin van een woning aan de Javastraat. Deze man, een 22-jarige Nijmegenaar, is eveneens aangehouden. De derde verdacht is waarschijnlijk weggereden in een kleine zwarte auto. De agenten zagen die wegrijden vanuit de Javastraat maar konden die in verband met de reeds aangehouden verdachten niet meer achterhalen.

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Daarom roept de politie getuigen op die iets van de poging tot inbraak hebben gezien, of die meer weten over de auto die is weggereden of de bestuurder daarvan, zich te melden bij de recherche in Nijmegen op telefoonnummer 0900 8844.
(03)

Laatst gewijzigd 12-08-2010 10:57 | © Regio Gelderland-Zuid |