Politie Drenthe

Donderdag 12 augustus 2010

Provincie Drenthe, 12-08-2010

Uitslaande brand in bungalow

MIDLAREN Woensdagmiddag kregen de hulpdiensten de melding van een uitslaande brand in een bungalow aan De Bloemert. Eenmaal ter plaatse kon de brandweer snel het sein brand meester geven. Vermoedelijk is een verlaten pan op het vuur de oorzaak geweest voor de brand.

Beschonken bestuurder twee maal in de fout

ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man reed over de Europaweg-Zuid toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. Daaruit bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 320 ug/l (0,7 promille). De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van twee uur. De man is vervolgens heengezonden. Kort daarna zagen de agenten de man weer rijden over de Europaweg-Zuid. Dit was nog binnen de gestelde tijd van zijn rijverbod. De man is hierop weer aangehouden voor het rijden onder invloed en rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Alcomobilist aangehouden

BEILEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 38-jarige man uit Beilen aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Tulpenstraat. Hij viel op door zijn afwijkend rijgedrag. Bij de controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 370 ug/l (0,9 promille). De man is aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Meisje gewond na klap met glas

WATEREN In de nacht van woensdag op donderdag is een 17-jarige jonge vrouw uit Leeuwarden gewond geraakt. Zij was in een uitgaansgelegenheid aan de Wateren toen zij zag dat een 18-jarige jonge vrouw uit De Bilt een bezoeker twee maal sloeg. De jonge vrouw uit Leeuwarden sprak de vrouw uit De Bilt hier aan waarop zij twee maal werd geslagen door de vrouw uit De Bilt. De tweede keer werd de Leeuwardense geslagen met een bierglas en liep daarbij verwondingen in het gezicht op. Omstanders konden daarop de 18-jarige verdachte uit De Bilt aanhouden en alarmeerde de politie. Zij is overgedragen aan de politie en ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor bezig harddrugs

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Surveillerende agenten werden op de Hoofdstraat aangesproken door getuigen welke een harde knal hadden gehoord en een zwarte auto daarop zagen wegrijden. Op aanwijzig van de getuigen kon de man uit Hoogeveen op de Schoolstraat aan de kant van de weg worden gezet voor een controle. Daar bleek dat de man in zijn auto verschillende soorten inbrekersgereedschap had liggen. Daarnaast troffen de agenten enkele gripzakje aan met wit poeder, vermoedelijk harddrugs. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Caravan brand uit

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag is er bij een woning aan de Avekingecamp een caravan volledig uitgebrand. De caravan stond geparkeerd op de oprit van de woning. De bewoners van het pand werden opgeschrikt door een hard geluid en zagen dat de caravan in brand stond. Zij alarmeerden hierop de hulpdiensten. De caravan is volledig uit gebrand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Licht gewonden bij aanrijding tankauto en bestelauto

BORGER Woensdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden tussen een tankauto en twee bestelautos op de N34. Een 21-jarige automobiliste uit Westerbork stond op de Schoolstraat voor de kruising met de N34. Toen zij op trok om rechtdoor te rijden zag zij de naderde 53-jarige vrachtwagenchauffeur in een tankauto, welke van rechts kwam, over het hoofd. De tankauto kon de bestelbus niet meer ontwijken en reed tegen de zijkant van de bestelbus. De bestelbus botste hierop tegen een 62-jarige automobilist uit Zweeloo. De bestuurders van de bestelautos zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld aan hun lichte verwondingen.