Politie Groningen

Donderdag 12 augustus 2010

Provincie Groningen, 12-08-2010

Stadjer aangehouden voor heling snorfiets

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op de Bedummerweg in Groningen een 18-jarige man uit de stad aangehouden voor heling. Stadswachten troffen daar de 18-jarige op een snorfiets aan. Bij controle bleek dat de snorfiets als gestolen te boek stond. Ook de kentekenplaat op de snorfiets bleek te zijn gestolen. De Stadjer had geen aannemelijk verhaal over de afkomst van de snorfiets. Daarop werd de Groninger aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Narcomobilist aangehouden

STADSKANAAL- De politie heeft woensdagmiddag 20-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. Politieagenten controleerden de 20-jarige bestuurder op de Groene Zoom in Stadskanaal. Toen agenten vervolgens de deur openden troffen zij een versufte man achter het stuur aan. De dienders roken een sterke wietlucht en zagen dat de bestuurder een joint rookte. Hij moest mee naar het politiebureau. Hier is door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder drugs gebruikt heeft.

Onbekenden breken in bij autocentrum

NIEUWE PEKELA De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een inbraak bij een autocentrum aan de Pekelwerk in Stadskanaal. Woensdagnacht kreeg de meldkamer van de politie een melding dat twee personen aan het inbreken waren. Zij werden daarbij gestoord door een voorbijganger en waren er vandoor gegaan. De politie beschikt over een goed signalement van beide verdachten. De politie onderzoekt de inbraak.

Ex gaat door het lint

VEENDAM - In de Talmastraat is woensdagnacht een 24-jarige man uit Gasselternijveenschemond door het lint gegaan. De politie kreeg een melding dat een ex-man achter de woning alles kort en klein zou slaan. Gealarmeerde agenten zagen dat de verdachte een paar tuinstoelen en een tuinhekje had vernield. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De amokmaker is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan het Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt het incident.

Beschonken bestuurder bedreigt ex

ROLDE/ VLAGTWEDDE De politie heeft woensdagnacht een 44-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden. De politie reageerde op een melding dat de man in overspannen toestand zijn woning in Vlagtwedde had verlaten. Tijdens de autorit bedreigde hij telefonisch zijn 39-jarige ex-vrouw met de dood. Agenten konden de Vlagtwedder, in samenwerking met de collegas van de Regiopolitie Drenthe, uiteindelijk op de N33 ter hoogte van Gieten aanhouden. Daar bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,8. De verdachte werd voor de bedreiging ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt het incident.

Diefstal tuinmeubilair opgelost

MEEDEN Met de aanhouding van een 25-jarige inwoner van Farmsum heeft de politie een onderzoek naar de diefstal van een luxe tuinmeubelset afgerond. Het tuinmeubilair werd begin juli gestolen bij een woning aan de Elzenlaan. Na onderzoek bleek dat de 25-jarige bij de diefstal betrokken was. Hij is woensdag aangehouden. De tuinset was bij een bekende van de man gestald. De verdachte kon na verhoor het politiebureau verlaten. Hij moet zich op een later moment bij de rechter verantwoorden.

Motorcrosser gewond na val

FARMSUM Een 16-jarige jongen uit het Noord-Hollandse Oosterblokker is woensdagmorgen gewond geraakt met een crossmotor bij een trainingsongeval. De tiener reed op een crossbaan in Farmsum en ging daar onderuit. De motorcrosser was enige tijd buiten bewustzijn en is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Agenten hebben toezicht gehouden bij het incident.

Fietser breekt sleutelbeen

ADORP Een 15-jarige jongen uit Adorp is woensdagmorgen gewond geraakt na een val van zijn fiets. De tiener was met een kameraad aan het wielrennen en sloeg op een fietspad tussen Wierumerschouw en de fietsbrug Platvoet over de kop. Uit onderzoek van ambulancepersoneel bleek dat de 15-jarige zijn sleutelbeen had gebroken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Hoeveelheid harddrugs aangetroffen in woning

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Jonkerstraat in Groningen zon anderhalve kilo harddrugs in beslag genomen. De politie had informatie dat een 53-jarige Groninger zich vermoedelijk op dat adres met duistere zaken bezig zou houden. Behalve de drugs werd ook een hoeveelheid geld in beslag genomen. De drugs worden vernietigd. De Stadjer is aangehouden.

Verwarde Duitser aangehouden

GRONINGEN Een 22-jarige Duitser heeft woensdagavond voor enige commotie gezorgd in de Iepenlaan in Groningen. De man was ernstig verward en riep continu om de politie. Toen agenten aankwamen geloofde de
22-jarige niet dat het om dienders ging en rende gillend door de Iepenlaan. Daarbij was hij een gevaar voor zichzelf en voor het langsrijdende verkeer. Vanwege zijn toestand was er niet met de Duitser te communiceren. Hij werd daarom voor zijn eigen veiligheid aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Om hem onder controle te krijgen moest een van de agenten pepperspray gebruiken. Hij is geboeid naar het cellencomplex. Tijdens de fouillering bleek dat hij een zakje met mogelijk cocaïne bij zich had. De man is ingesloten

Hennepkwekerij ontmanteld

GRONINGEN De politie heeft woensdag in de stad Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. In een woning aan het Kluisgat werden 264 planten in beslag genomen en vernietigd. De 36-jarige bewoner is aangehouden vanwege betrokkenheid bij de kwekerij. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs kwijt na onjuiste deelname verkeerscursus

TER APEL De politie heeft woensdagmorgen op het Ruiten Akanaal het rijbewijs in beslag genomen van een 30-jarige inwoner van Ter Apel. De automobilist werd gecontroleerd tijdens een verkeerscontrole en liet zijn roze pasje zien. Die bleek ongeldig te zijn verklaard omdat de man niet correct een zogenaamde EMA-cursus had afgerond. EMA staat voor Educatieve Maatregel Alcohol en houdt in dat mensen die onder invloed van alcohol aan het verkeer hebben deelgenomen, verplicht een cursus over verkeer en alcohol moeten volgen. Een verplichte EMA-cursus kost
714 euro en moet zelf worden betaald.

Beschonken bestuurders aangehouden

De politie heeft woensdag en donderdagochtend op diverse plaatsen in de provincie beschonken bestuurders aangehouden. Bestuurders met een alcoholpromillage van 1,3 tot 1,8 moeten verplicht een zogenaamde EMA-cursus volgen. Hun rijbewijs wordt in beslag genomen. Bij beginnende bestuurders geldt een promillage van 0,5. Ook bestuurders die weigeren om aan een alcoholcontrole mee te werken moeten verplicht deelnemen aan de cursus. Een verplichte EMA-cursus kost 714 euro en moet zelf worden betaald.

GRONINGEN Een 35-jarige automobilist uit Midwolda werd woensdagavond aangehouden op de A7 bij Groningen. Hij had een alcoholpromillage van
1,4 in zijn bloed en moest daarom direct zijn rijbewijs inleveren.

OUDE PEKELA De politie heeft woensdagnacht in de Raadhuislaan in Oude Pekela een 40-jarige man uit die plaats aangehouden. De bestuurder reed slingerend met zijn auto door zijn woonplaats. Uit de alcoholtest bleek dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man was al een jaar niet meer geldig.

GRONINGEN Een 24-jarige automobilist uit Groningen werd woensdagnacht betrapt toen hij met een auto op plekken door de binnenstad reed, waar geen autoverkeer mag komen. Toen hij werd aangesproken kon hij geen identiteitsbewijs overhandigen en gaf hij een valse naam op. De auto bleek van een bekende te zijn en was niet verzekerd. Uit een blaastest bleek dat de Stadjer onder invloed van alcohol was. De man had bijna 0,7 promille in zijn bloed.

GRONINGEN Een 26-jarige snorfietser uit Groningen is donderdag in de vroege ochtend aangehouden in de Noorderbinnensingel. De man viel op vanwege zijn rijgedrag op zijn snorfiets. Nadat hij zijn tweewieler langs de kant had gezet werd hij gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek 1,75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. Hij moest zijn rijbewijs wel op het bureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.

* Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 651, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 151 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 793, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.