Politie Gelderland-Zuid

Met vuurwapen op het station

Nijmegen, 12-08-2010 o Woensdagmiddag kwam een melding bij de politie binnen dat in een trein die richting Nijmegen kwam, een man zou zitten die aan medereizigers een vuurwapen had getoond. Agenten gingen naar het Centraal Station om de man daar te kunnen aanhouden.

In de stationshal zagen agenten de man staan. Hij had een fles met sterke drank in zijn hand. Terwijl zij de man in de gaten hielden trok hij zijn shirt omhoog en toonde daarbij iets wat op een vuurwapen leek en dat hij tussen zijn broeksband had.
De agenten richtten direct hun dienstwapen op de man en sommeerden hem om zijn handen boven zijn hoofd te houden en op de grond te gaan liggen. Aan dat bevel voldeed de man.
Het vuurwapen bleek een nepvuurwapen te zijn en is in beslag genomen. De verdachte, een 26-jarige Nijmegenaar, is aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Nadat proces-verbaal tegen hem is opgemaakt is hij in de loop van woensdagavond weer in vrijheid gesteld.

Waarschuwing

Nepvuurwapens die een gelijkenis hebben met echte vuurwapens zijn in Nederland verboden hoewel ze soms in andere landen vrij te verkrijgen zijn. Iemand die met een dergelijk wapen op straat wordt aangetroffen, loopt vroeg of laat de kans dat hij wordt aangehouden door de politie die daarbij gebruik maakt van het dienstpistool met alle risicos daarvan. Agenten zullen namelijk bij de aanhouding geen enkel risico willen lopen.(03)

Laatst gewijzigd 12-08-2010 11:37 | © Regio Gelderland-Zuid |