Gemeente Oldenzaal


Reconstructie Hengelosestraat eerste helft 2011

12 augustus 2010

Het college van de gemeente Oldenzaal heeft besloten om de reconstructie van de Hengelosestraat voor begin volgend jaar op de planning te zetten. De asfaltlaag en de riolering zijn al een tijd aan vervanging toe. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met andere noodzakelijke aanpassingen van de weg. Dit leidt tot een complete reconstructie van de Hengelosestraat. De bewoners van de Hengelosestraat worden binnenkort uitgebreid geïnformeerd over de plannen.

De locatie en de werkzaamheden
Het gaat in dit project om het gedeelte van de Hengelosestraat tussen de kruispunten met de Tulpstraat-Nieuwstraat (hoek Café Smudde) en het kruispunt bij de Titus Brandsmastraat/Gammelkerstraat (hoek Expert). Naast het wegdek en de riolering worden ook de trottoirs en de verlichting vernieuwd. Daarnaast is er aandacht voor de parkeergelegenheid en de groenvoorzieningen. Op het gebied van de verkeersveiligheid is in dit tracé nog de nodige winst te behalen. Denk hierbij aan de onoverzichtelijke situatie die ontstaat door geparkeerde auto's op de relatief smalle straat en de oversteekplaats bij de Nutsschool.

Het voorlopig ontwerp voor de nieuwe, verbeterde situatie is gereed. Als het ontwerp definitief is, vindt er een aanbesteding plaats. De aannemer zal naar verwachting na carnaval 2011 de eerste schop in de grond steken.

Informatie over het project
De bewoners van de Hengelosestraat worden uitvoerig geïnformeerd over dit project. Zij ontvangen komende week een uitnodiging voor een eerste informatieavond. Tijdens die avond kunnen zij vragen stellen over het project en suggesties doen voor het ontwerp. Geïnteresseerden kunnen op de website van de gemeente het project volgen:
www.oldenzaal.nl/hengelosestraat.