NCRV

ZomerNachten

Marcel Lüske maakt live radioprogramma

Vrijdag 13 - zaterdag 14 augustus 2010

00.00 uur, Radio 1

Het verhaal van Nederlands meest bekende pokerspeler in unieke reeks ZomerNachten

Marcel Lüske is waarschijnlijk de meest bekende Nederlandse pokerspeler. Met zijn omgekeerde zonnebril op zijn hoofd en altijd keurig in een maatpak zit hij vaak zingend aan tafel. Hij staat bekend om zijn goede âtafelmanierenâ en hij wordt hierdoor ook wel de âGentleman of Pokerâ genoemd. Marcel pokert in alle grote toernooien over de hele wereld. Het vele reizen heeft hem de bijnaam âFlying Dutchmanâ opgeleverd.

Afkomstig uit een groot Amsterdams gezin stond hij jarenlang met zijn waar op de Dappermarkt. Kaarten speelde al jaren een grote rol in zijn leven en inmiddels is hij alweer jarenlang erg succesvol als pokeraar. Zijn laatste prestatie is het opnemen van zijn eigen album, wat een lang gekoesterde droom van hem was. Het album heet: More than just a game.

Andere gastheren/gastvrouw in deze reeks:


* Victor Muller, eigenaar Spyker en Saab


* Linda Rose Smit


* Diederik van Vleuten, cabaretier


* Gertjan Verbeek, trainer AZ


* Abram de Swaan, socioloog


* Ramsey Nasr, dichter des vaderlands


* Andreé van Es, grande dame GroenLinks

ZomerNachten onderscheidt zich doordat er geen presentator in het programma aanwezig is. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De Nederlandse variant zal in het NCRV-Radio 1-programma Casa Luna te horen zijn.

De NCRV maakt acht afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode van 10 juli tot en met 28 augustus om 00.00 uur op Radio 1. ZomerNachten is er ook op internet: www.zomernachten.ncrv.nl.