Gemeente Dirksland


Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen presenteert: Drijf In bios

Op vrijdagavond 13 en zaterdagavond 14 augustus organiseert het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen in samenwerking met Outdoor Cinema de 'Drijf In buiten bios' bij de Middelplaathaven aan de Grevelingenzijde van de Brouwersdam. De Drijf In wordt geopend door de heer Ad Verseput, lid van het Dagelijks Bestuur van het Natuur- en Recreatieschap en wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Naar www.grevelingen.nl

Gratis
De Drijf In is gratis en voor iedereen toegankelijk. Vanaf de eigen boot óf vanaf de waterkant worden mensen in de gelegenheid gesteld dit bijzondere evenement aan het Grevelingenmeer te beleven. Welke films er precies gedraaid worden blijft nog even geheim. Vast staat dat er zowel gelachen als gegriezeld kan worden. Vrijdagavond 13 augustus staat er een komedie op het programma en zaterdagavond 14 augustus een thriller. Behalve films kunnen bezoekers lekker loungen langs de waterkant en een drankje bestellen aan de bar of bij rondvarende horecaboot.

Locatie: Middelplaathaven
De Drijf In vindt plaats in het weidse landschap van de landtong Middelplaat. De openbare aanleghaven Middelplaat en het terrein er omheen zijn uitermate geschikt voor de Drijf In; weids, sfeervol, ongedwongen, veel ruimte en ver van de snelweg. Automobilisten ervaren geen hinder van de filmprojectie en filmkijkers zullen geen geluidsoverlast hebben van voorbij razende autoâs.

Slechtweerscenario
Het recreatieschap hoopt natuurlijk op een zwoele zomeravond, maar dit heeft niemand in de hand. De film gaat in principe door. Bij harde regen en windkracht 5 wordt de Drijf In echter verplaatst naar donderdag 19 en vrijdag 20 augustus. Kijk voor het slechtweerscenario op www.grevelingen.nl en www.recreatiezuidholland.nl. Vanaf vrijdagochtend 13 augustus staat het nieuws op de sites.

Route
Middelplaathaven is bereikbaar met de boot, de fiets, de motor en de auto. Het recreatieschap hoopt dat zoveel mogelijk mensen met de boot of op de fiets komen. De locatie is bereikbaar via de parallelbaan van de provincialeweg N57. Op de website www.grevelingen.nl staat een kaartje van de route naar de locatie van de Drijf In. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Veiligheid en toezicht
Toezicht en veiligheid van de toeschouwers zijn zowel op het water als aan wal geregeld. Er is een Ehbopost van de stichting Rode Kruis Schouwen-Duiveland aanwezig en G.Z-H, beheerder van het gebied, zet drie handhavers in. De handhavers zorgen voor een eerlijke verdeling van de aanlegplaatsen en houden de veiligheid zowel op het land als op het water in de gaten.

De Drijf In bios sluit aan bij het gevoel dat de Grevelingen oproept en de boodschap die het hele gebied wil uitdragen: rust, weids, ruimte voor diverse vrijetijdsbestedingen en veel te ontdekken in de omgeving. Het is voor de toeristisch/recreatieve ontwikkeling van het gebied belangrijk dat er aantrekkelijke evenementen worden georganiseerd waardoor meer mensen besluiten naar de Grevelingen te komen. Â