VisitDenmark


Proef vakantieland Denemarken op de 50PlusBeurs Vrijdag, augustus 13 2010

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, is dit jaar met zes partners aanwezig op de 50PlusBeurs medio september in de Jaarbeurs Utrecht. Naast informatie en inspiratie voor een vakantie in het eilandenrijk en aantrekkelijke beursaanbiedingen, kunnen bezoekers op de stand letterlijk een kijkje nemen in de Deense keuken en âvoorproevenâ tijdens de dagelijkse Smørrebrød Workshops. Nieuw op de stand dit jaar is een Deense boerderijwinkel en kazen van het Deense Arla Foods.
Smørrebrød Workshops
maak kennis met het klassieke Deense lunchgerecht Twee Deense dames geven tijdens de 50PlusBeurs driemaal per dag Smørrebrød Workshops op de Denemarken-stand. Beursbezoekers kunnen zich na aankomst op de beurs bij de stand aanmelden om deel te nemen aan een workshop. Degene die het beste resultaat van de Deense lunchklassieker maakt, wint een leuke prijs.
Smørrebrød, letterlijk vertaald âbrood met boterâ en vrij vertaald âbelegd broodâ, is een Deense lunchklassieker sinds het eind van de 19de eeuw. Er is een oneindig aantal variëteiten van deze versierde boterham van Deens roggebrood die rijkelijk wordt belegd met vlees, vis of aardappel en andere smakelijke ingrediënten.

Ontdek de Deense natuur
proef ook thuis de zuivelproducten van Arla Foods Bezoekers kunnen Deense kazen proeven tijdens de Smørrebrød Workshops op de Denemarken-stand en Arla Foods heeft een aantrekkelijke beursaanbieding.
De Deense zuivelcoöperatie Arla Foods is al jaren actief op de Nederlandse markt met kaas onder de merken Arla Apetina®, Arla Finello®, Arla Buko®, Arla Tolko® en Castello®. Arla Foods brengt u âDichter bij de natuurâ door producten zonder conserveermiddelen, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen te produceren, dierenwelzijn in de breedste zin van het woord hoog in het vaandel te hebben en het milieu zo min mogelijk te belasten.

Het eiland Funen
kastelen, locale specialiteiten, fiets-, wandel- en boottochten Op het Deense eiland Funen liggen maar liefst 123 kastelen en landgoederen. Sommige zijn geopend voor bezichtiging en overnachting, bij andere zijn de prachtige tuinen of omliggende parken te bezoeken zoals Egeskov Slot of âDe romantische tuinâ van Sanderumgård. De beste manier om Funen te ontdekken is per fiets, via de 1200 kilometer bewegwijzerde fietsroutes in het gevarieerde en licht glooiende landschap. Verreweg het grootste deel gaat via rustige weggetjes en met de lange kustlijn en de vele eilandjes is er altijd zeezicht in de buurt. Pauzeer onderweg bij een boerderijwinkeltje voor een van de Funense specialiteiten of koop verse groenten en fruit bij de stalletjes langs de weg. Ook de zuidelijk gelegen eilanden ontdekt u het best per fiets of te voet. Øhavsstien, een ca. 220 kilometer lang wandelpad op Zuid-Funen, is een must voor wandelliefhebbers. Maritieme belevenissen zijn er ook genoeg voor het hele gezin. Ga eens zeekajakken, varen met een sloep of maak een tocht met één van de prachtige oude zeilschepen.
Munkebjerg Gruppen
drie hotels midden in de natuur aan de Jutse oostkust Munkebjerg Gruppen bestaat uit drie hotels in particuliere eigendom, gelegen aan de oostkust van Jutland: Munkebjerg Hotel, Hotel Opus Horsens en Vejle Center Hotel. Een verblijf is altijd te combineren met een bezoek aan een van de nabijgelegen golfbanen. Munkebjerg Hotel ligt midden in een beukenbos met uitzicht over de Vejle Fjord. Met producten uit de eigen bakkerij, slagerij en rokerij is elke maaltijd een culinaire belevenis.
Hotel Opus Horsens is een nieuw designhotel, ontworpen door Kim Utzon Arkitekter. Helemaal boven ligt het a la carte restaurant met een open showkeuken en een fantastisch uitzicht op natuurreservaat Nørrestrand.

Vejle Center Hotel ligt aan de rand van de stad Vejle, omgeven door natuurschoon, slechts enkele minuten te voet van de gezellige winkelstraat en het treinstation.

Noord-Jutland
veel natuurschoon en bijzondere lichtval
In Noord-Jutland, in de punt van Denemarken met zijn speciale licht en fraaie, afwisselende natuur, valt van alles te beleven. Van ongerepte natuur, âwandelendeâ duinen, zandverstuivingen en wildreservaten tot leuke activiteiten en belevenissen met het hele gezin. Van het pittoreske Skagen in het noorden waar twee zeeën elkaar ontmoeten, tot de fraaie landschappen in het zuiden die lang geleden in de ijstijd zijn ontstaan. Van de wilde en indrukwekkende Noordzee en de vakantiedorpen in het westen tot de mooie gezinsvriendelijke stranden in het oosten.
De rustige Limfjord, die de hele regio doorsnijdt, biedt gezellige havenplaatsjes, historische natuur en uitzicht op land, water en bruggen.
Overnacht op gezellige en goed uitgeruste campings, in vakantiehuizen aan de kust of in een van de vele vakantieparken met hun grote aanbod aan activiteiten of ga via een van de vele fietsvakantieroutes op ontdekkingsreis in het binnenland.

Oost-Denemarken
ontdek de eilanden Seeland, Møn, Lolland en Falster Seeland betovert met de spectaculaire (krijt)rotspartijen van Møns- en Stevns Klint, Mariboâs mooie meertjes, Odsherred met het speciale licht dat kunstenaars generaties lang inspireerde en met bossen, heuvels en het rustgevende uitzicht over zee en fjord.
Er zijn tal van kastelen, landgoederen, burchten, vestingwerken, oude kerkjes en andere cultuurhistorische monumenten en bezienswaardigheden zoals het Vikingschepenmuseum en het Sagnlandet Lejre bij Roskilde of het Middeleeuwencentrum in Nykøbing Falster.
In Oost-Denemarken vindt u ook een schatkamer aan lokale specialiteiten. De rijke grond van de eilanden Lolland en Falster levert de beste omstandigheden voor het telen van fruit. En de drooggelegde fjordbodem bij de Lammefjord in Odsherred vormt de voedingsbodem voor de beste groente van het land. U komt ook overal boerderijwinkeltjes tegen waar u lokaal geproduceerde producten kunt kopen, zoals appelsap, wijn, kaas, bier, jam en nog veel meer. Oost-Denemarken is tevens een fantastisch gebied voor een wandel- of fietsvakantie.

Dansk Feriebus Bookingburo (DFB)
hét adres voor een Denemarken-vakantie
Voor een vakantie naar Denemarken kan men in Nederland terecht bij Dansk Feriehus Bookingburo (DFB). Deze organisatie is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in vakanties naar Denemarken. Boek een Deens vakantiehuis aan het strand, in de duinen of in de bossen voor een ontspannen vakantie. Voor een rondreis door het eilandenrijk is een verblijf in hotels of kroâs (authentieke Deense hotels) een aanrader. En voor een bezoek aan Denemarken met (klein)kinderen is een vakantiepark met activiteiten en een zwembad ideaal. Voor voordelige Legoland-arrangementen of een overtocht in Denemarken kan men ook bij DFB terecht.
Op www.dfb.nl staan meer dan 25.000 vakantiehuizen, ruim 50 kindvriendelijke vakantieparken en 100 hotels in heel Denemarken. Een vakantiehuis in Denemarken is al te reserveren vanaf EUR 165,- per huis per week, ook in de mei- en herfstvakantie.
Deskundig advies of een vraag? Neem contact op met de Denemarken-specialisten van DFB!

Beursinformatie
De 50PlusBeurs is van woensdag 15 tot en met zondag 19 september 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10-17 uur.

Standnummer vakantieland Denemarken: 7C051.

Smørrebrød Workshops: dagelijks om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Aanmelden bij de Denemarken-stand 7C051. Maximaal 15 deelnemers per workshop.

Meer informatie: www.visitdenmark.nl/50plusbeurs