Ingezonden persbericht

SiPass integrated: Convergentie van fysieke en logische toegangscontrole

De Siemens-divisie Building Technologies kondigt de introductie van het marktpakket 2.5 (MP2.5) van SiPass integrated aan. Het securitymanagement- en toegangscontrolesysteem wordt gekenmerkt door talrijke innovaties op het gebied van identitymanagement, interoperabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Ook de ondersteuning voor actuele IT-technologieën is verbeterd.

Als een van de weinige systemen voor fysieke toegangscontrole staat identitymanagement binnen SiPass Integrated centraal. Op dit punt biedt het nu ondersteuning voor meerdere passen per gebruiker, van verschillende technologieën en met verschillende autorisaties. Dit biedt grote voordelen bij het integreren van verschillende legacy systemen met (tijdelijk) behoud van de bestaande kaartpopulatie. Door de nieuwe opzet is SiPass Integrated bij uitstek geschikt voor integraties met logische Identity & Acessmanagement systemen.

De wizard voor het interactief opstellen van berichten, "interactief reporting" genaamd, is uitgebreid met functies zoals berichten over niet gebruikte passen en "zwarte lijsten". Bovendien kunnen eenvoudige berichten nu met één klik van de rechter muistoets worden aangemaakt, en kan het systeem met de T&A-functie (Time & Attendance) ook worden gebruikt voor tijdregistratie.

SiPass integrated beschikt over uitgebreide functies voor samenwerking met andere Security Systemen en kan het behalve als toegangscontrole systeem ook worden ingezet als Security Management Systeem. Ook de ondersteuning van systemen van andere leveranciers is uitgebreid. Zo ondersteunt het systeem nu bijvoorbeeld de offline-lezers van Salto.

De nieuwe versie van SiPass integrated is bovendien eenvoudiger te bedienen. Dit is onder andere mogelijk dankzij klantspecifiek aanpasbare realtime-transactieprotocollen, klantspecifieke toolbalken en de zogenoemde SiPass Explorer, waarmee de volledige installatie snel en comfortabel kan worden gevisualiseerd.

SiPass integrated MP2.5 kan nu ook worden gebruikt in combinatie met Windows 7, de Windows Server 2008 en met de Microsoft SQL Server 2008. Tevens wordt virtualisatie door middel van VM-ware, Citrix Xen App, MS server 2003/2008 terminal services en Marathon EverRun FT/2G ondersteund. Berichten kunnen worden verstuurd via de MS Exchange server 2000/2003 en Outlook 2000/2003.