Watersportverbond - KNWV

Kiran Badloe vlaggendrager opening JOS 2010

vrijdag 13 augustus 2010

Windsurfer Kiran Badloe draagt zaterdag de Nederlandse vlag bij de opening van de eerste Jeugd Olympische Spelen in Singapore. Dat heeft Chef de Mission Ad Roskam vandaag in de Aziatische stadstaat
bekendgemaakt.

Kiran Badloe vlaggendrager De openingsceremonie speelt zich morgen af in The Float@Marina Bay, het drijvende stadion van Singapore. Prins Willem Alexander zal hier in zijn rol als IOC-lid bij aanwezig zijn, net als NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen.

De 15-jarige Kiran Badloe uit Lelystad komt uit in de Techno293-klasse. De lange HAVO-scholier komt naar eigen zeggen het best uit de verf zodra het hard waait. Op het onlangs gehouden WK in dezelfde klasse eindigde hij na een spannende wedstrijdserie als vijfde.

Jeugd Olympische Spelen
De Jeugd Olympische Spelen zijn een nieuw initiatief van het
Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het evenement richt zich op sporttalenten in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar. In Singapore staan 26 Olympische sporten op het programma. Nederland komt met 36 sporters uit bij badminton, gymnastiek, handboogsport, hockey, judo, roeien, tafeltennis, watersport, wielrennen en zwemmen.

Voor meer informatie, blogs, fotoâs en filmpjes over de Jeugd
Olympische Spelen en het Nederlands Jeugd Olympisch Team:

* www.nocnsf.nl/jeugdOS2010.

* http://jeugdos2010.hyves.nl/

* www.singapore2010.sg

* http://www.youtholympicgames.org/tv_live.asp (live beelden vanuit de organisatie)