Imtech NV
Imtech hoofdsponsor OWee (OntvangstWeek eerstejaarsstudenten) TU Delft

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het met het Bestuur van de Technische Universiteit Delft (TU Delft, Nederland) overeen is gekomen om als hoofdsponsor op te treden van de OWee, de OntvangstWeek voor de ruim 2.500 eerstejaarsstudenten op de TU Delft en de Delftse vestigingen van Hogeschool INHolland en de Haagse Hogeschool die van 15 tot 19 in augustus aanstaande plaatsvindt.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech onderhoudt al jaren een vriendschappelijke band met de TU Delft. Strategisch streeft Imtech naar het bieden van steeds meer toegevoegde waarde. Bovendien worden Imtech-projecten steeds groter in omvang. Ook neemt de technologische impact toe. Dit weerspiegelt zich in onze personeelssamenstelling. Steeds meer Imtechers beschikken over een wetenschappelijke technische opleiding en het aantal afgestudeerden van de TU Delft neemt hand over hand toe. Dit vinden we een goede ontwikkeling. Daarom wenst Imtech de samenwerking met de TU Delft over een breder front te intensiveren. In dit kader past het hoofdsponsorschap van de OWee.'

OWee
De OWee is de OntvangstWeek die door het OWee Bestuur wordt georganiseerd voor alle nieuwe studenten die in Delft komen studeren. Deze week zal plaatsvinden van 15 tot 19 augustus 2010. In totaal verwacht de TU Delft ruim 2.500 eerstejaarsstudenten. Bij de OWee zijn ook rond de 500 mentoren (ouderejaarsstudenten) als begeleider betrokken, alsmede circa 300 medewerkers (eveneens ouderejaarsstudenten) die het OWee Bestuur bij specifieke acties bijstaan. Ook helpen alle Delftse studie-, sport- en gezelligheidsverenigingen mee om dit grote evenement tot een succes te maken. Bij deze doelgroep van in totaal bijna 4.000 studenten, maar ook professoren en universitaire docenten, zal Imtech als hoofdsponsor in beeld komen. De Markt in Delft, waar traditioneel de OWee Infomarkt plaatsvindt zal op 16 augustus 2010 Imtech-blauw gekleurd zijn. Maar Imtech zal ook op andere evenementen, waaronder de officiële start van de OWee, de Verenigingendag, de Sport en Cultuurdag met de 'Cantus' (traditioneel zang- en bierfeest) alsmede op het afsluitende Festival prominent aanwezig zijn. Tevens is een speciale website: www.imtech.eu/owee.

Imtech en de TU Delft
Imtech werkt nu al intensief met de TU Delft samen. Deze samenwerking gaat verder dan samenwerking aan diverse innovatieve technische ontwikkelingen. Zo reikt het Imtech UfD Fonds elk jaar vijf ImtechGrants (2.000 euro per stuk) uit aan studenten die een excellent bacheloreindverslag hebben geschreven. Technologie, innovatie, praktisch toepasbaar en maatschappelijke relevantie zijn hierbij belangrijke criteria. Eén van de door het Imtech UfD Fonds onderscheiden initiatieven is The Ubuntu Company in Zuid-Afrika. Hier produceren 75 voormalig werklozen uit de townships trendy designslippers ('plakkies') voor de Europese markt. Ze worden gemaakt van afgedankte autobanden die voorheen in de natuur werden gedumpt. De 'plakkies' bevorderen het milieu, het welzijn én kinderprojecten in Zuid-Afrika. Imtech ondersteunde dit TU Delft initiatief in het kader van haar MVO-beleid. Diverse Imtech-medewerkers werden uitgezonden om de beste relatie tussen gebruikte technologieën en de inzet van medewerkers te onderzoeken. De uitkomst is dat met slechts 8 extra medewerkers en een andere inrichting van het werkproces een paar duizend extra 'plakkies' geproduceerd kunnen worden. Daarnaast ontwikkelt Imtech een machine voor het zodanig uitsnijden van zolen uit autobanden dat elke slipper een herkenbare, unieke 'footprint' krijgt. Imtech en de TU Delft zijn ook vertegenwoordigd in theGROUNDS: hét platform en dé proeftuin van Amsterdam Airport Schiphol waar bedrijven en kennisinstellingen gezamenlijk innovatieve toepassingen ontwikkelen voor een duurzame luchtvaart. Imtech participeert met derden in het Icos Cleantech Fund I, een fonds dat veelbelovende technologieën tot ontwikkeling brengt. De focus ligt op energie, afval en voeding. Dit fonds maakt het mogelijk initiatieven en ideeën die onder meer worden 'geboren' op de TU Delft naar 'de markt te brengen'. Imtech stelt hiermee ondernemende TU-ers in staat om echt te ondernemen.