Ingezonden persbericht

Citrix en HP kiezen voor Nederlands VDI benchmark

Login VSI Pro groeit uit tot internationale standaard in VDI benchmarking

Amsterdam 12 augustus 2010 - Het Nederlandse benchmarking product Login VSI Pro wordt internationaal gebruikt om de performance, stabiliteit en schaalbaarheid van SBC en VDI infrastructuren te meten. Grote vendoren als Citrix en HP hebben onlangs performance whitepapers uitgebracth waarbij Login VSI Pro als benchmarking software ingezet is.

Desktop virtualisatie is een van de belangrijkste ontwikkelingen in de IT-industrie van de laatste jaren. De vraag naar gecentraliseerde, veilige desktops, applicaties en zakelijke data is de drijvende kracht voor deze trend. Om de overgang naar een virtueel platform mogelijk te maken, richten CIO's en beheerders zich op de positieve ervaring voor gebruikers met de virtuele desktop. Om dit te bewerkstelligen wordt in toenemende mate de toe te passen software en hardware aan uitgebreide tests onderworpen. De performance data uit deze tests helpt klanten vervolgens de juiste keuze te maken om succesvol virtualisatie toe te kunnen passen.

Login VSI wordt sinds 2008 gebruikt in Project Vitual reality Check (Project VRC) , dat de belangrijkste virtualisatieproducten in de markt op een onafhankelijke manier test. Dit heeft erin geresulteerd dat inmiddels een groot aantal bedrijven en vendoren Login VSI Pro als nieuwe standaard heeft omarmd. Zo heeft Citrix recent een whitepaper gepubliceerd waarin het klanten adviseert bij het configureren van Login VSI Pro voor het testen van XenDesktop. Daarnaast heeft Citrix een schaalbaarheidsonderzoek gedaan naar het aanbieden van een OS image aan 5000 desktop gebruikers. Ook hierbij heeft Citrix gebruik gemaakt van het door Login Consultants ontworpen testsoftware. Het feit dat Citrix deze whitepapers publiceert geeft het belang aan van een benchmark-product als VSI is in het optimaliseringsproces van virtualisatieproducten bij vendoren en virtualisatie-infrastructuren bij klanten.

Ook HP maakt gebruik van benchmarking tool VSI voor het testen van zijn 'Converged Infrastructure', waarbij het bedrijf een blauwdruk aanbiedt voor het datacentrum van de toekomst. Login VSI Pro wordt ingezet om de capaciteit van HP-hardware in de nieuwe omgeving vast te stellen.

Naast Citrix en HP maken vele andere vendoren gebruik van VSI om hun producten te testen.

Voor meer informatie over de whitepapers:

1. Het VSI en XenDT whitepaper kan worden gedownload via:
http://support.citrix.com/servlet/KbServlet/download/24130-102-647344/XenDesktop%20with%20Login%20Consultants%20VSI%20-%20Guide.pdf

2. Het whitepaper 'Scaling XenDT with VSI' kan worden gedownload via:
https://support.citrix.com/servlet/KbServlet/download/22662-102-645408/Delivering%205000%20Desktops%20with%20XenDesktop%204_0140.pdf

3. CitrixTV werk met VSI op youtube:
http://www.google.nl/search?q=citrix+vsi+youtube&hl=nl&prmd=v&source=univ&tbs=vid:1&tbo=u&ei=3hQ8TODnB42MOPWtic0P&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=5&ved=0CDkQqwQwBA

4. De whitepaper van HP over de Converged Infrastructure:

http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/4AA2-7731ENW.pdf

Over Login Consultants
Login Consultants (Login) is een internationale IT-dienstverlener gespecialiseerd in virtualisatie. Login ondersteunt grote en middelgrote organisaties met het succesvol moderniseren en beheren van traditionele en hosted desktops, met applicatie-virtualisatie en met servervirtualisatie. Login is hierbij gespecialiseerd in de technologieën van Microsoft, Citrix, VMware, RES Software, AppSense, Symantec/Altiris en Immidio.

Login heeft een ervaren team van meer dan 100 consultants. De beste specialisten van Login zijn geaccrediteerd door Microsoft, Citrix en VMware en worden regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale technische congressen. Het innovatieve vermogen van Login uit zich verder in de gratis virtualisatie softwaretools, die bij duizenden organisaties worden gebruikt.

Login heeft meer dan 100 klanten in Nederland, Duitsland en België. Login heeft een sterke klantenkring in de (semi-)overheid, zorg, financiële dienstverlening, transport en industrie.

Login is opgericht in 2002. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.



Ingezonden persbericht