Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---
Engelse Fiction Plane met zoon van Sting komt ook naar de Achterhoek

Stevig Huntenpop Festival

komt opnieuw met 35 bands

Het wordt weer een echt muziekfeestje in het weekend van vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus in de Achterhoek. De 21e versie van het Huntenpop Festival brengt opnieuw een groot aantal bands uit binnen- en buitenland naar het DRU Park Ulft in Ulft/Silvolde. In totaal maken 35 acts straks hun opwachting waaronder de Britse band Fiction Plane. Met de zoon van de legendarische Sting in de hoofdrol.

De zaterdag kent al een imposante line-up met onder anderen Caro Emerald, Luka Bloom (Ier), GWAR (USA), Arid (Bel), Fakkelbrigade, the Black Box Revelation (Bel), Kontrust (Oost), Ziggi & the Renaissance Band, Kane en the Dana Fuchs Band (USA). Het zijn slechts enkele namen van het totale programma, dat wil zeggen dat deze en de komende maand nog meer namen volgen. Het Huntenpop Festival wordt traditiegetrouw op vrijdagavond geopend met de traditionele Optimaal FM Tribute Night. Bezoekers kunnen dit jaar rekenen op tributes aan The Bee Gees, Pink Floyd en Bruce Springsteen.

Aanpassingen

Huntenpop maakt dit jaar opnieuw gebruik van het Dru Park in Ulft, maar gaat een aantal aanpassingen doorvoeren voor wat betreft de inrichting van het terrein. Verder wordt gebruik gemaakt van het nieuwe cultuurcluster DRU-fabriek, dat door middel van bruggen eenvoudig bereikbaar is. Net als andere jaren is de camping op loopafstand van het festivalterrein.

Kaarten voor Huntenpop 2010 zijn vanaf 1 mei aanstaande in de voorverkoop verkrijgbaar via www.ticketservice.nl. Zowel de kaarten voor het festival (à E 40, excl. servicekosten) als de campingkaarten (à E 20,- excl. servicekosten) zijn hier te bestellen. Kaarten zijn straks ook verkrijgbaar aan de dagkassa. Kaarten voor de Tribute Night kosten E 10,00 en zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa (campinggasten hebben gratis toegang). Alle verdere informatie staat op www.huntenpop.nl.

FOTOBIJSCHRIFTEN

Kane, een van de eerste bands die zijn vastgelegd voor Huntenpop 2010

De heren van Gwarr in hun reptielachtige looks

Noot voor de redactie,