Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Hardrockers van Living Colour en metalband Epica naast traditionele Tribute Night

Vrijdagavond wordt steeds

belangrijker op Huntenpop

Het Achterhoekse Huntenpop Festival begint traditioneel op vrijdagavond met een Tribute Night. Daar maakt de 21e editie op vrijdag 13 augustus geen uitzondering op. Maar naast tributebands van Pink Floyd, Bruce Springsteen en The Bee Gees, heeft de organisatie weer een extra verrassing in petto in één van de grote festivaltenten. Dat is de Amerikaanse hardrockband Living Colour en de populaire Nederlandse metal-formatie Epica.

De volledig zwarte band Living Colour speelde in 1989 nog als support act voor de Rolling Stones tijdens de Amerikaanse stadiontour. Hun muziek is een straffe mix van stevige rock met zware funkinvloeden, maar de bandleden schuwen geen experimenten met stijlen als hiphop, jazz en drum & bass.

Epica is een bombastische Brabantse metalformatie opgericht door Mark Jansen (ex-After Forever) en met de vocalen van de klassiek geschoolde mezzosopraan Simone Simons. Met groots opgezette albums heeft Epica inmiddels een internationaal publiek bereikt in zowel Europa, Zuid-Amerika als Azië.

NIEUWE NAMEN OP ZATERDAG

Ook voor de eigenlijke festivaldag op zaterdag 14 augustus zijn weer enkele nieuwe namen bekend gemaakt. De talentvolle Nederlandse bluesgitarist Stefan Schill is inmiddels gecontracteerd, net als de Amerikaanse countrypunkers van The Saddle Tramps, de Ierse Ben Reel, het Lichtenvoordse Black Point en de rockband Capital Mind.

Er wordt dit jaar in Ulft extra aandacht geschonken aan de aankleding van het festivalterrein met in het bijzonder het Wereldplein. De organisatie is zeer content met de enorme parachute (30 m. diameter) die dit jaar boven het Wereldplein komt te hangen, iets dat ongetwijfeld een verrijking van het festivalterrein is.

PROGRAMMA HUNTENPOP 2010

(zoals nu bekend; line-up wordt nog aangevuld)

Vrijdag

Tributes to Bee Gees, Bruce Springsteen en Pink Floyd

Living Colour (VS), Epica

Zaterdag

Arid, Ben Reel Band, The Black Box Revelation (Be), BlackPoint, Capital Mind, Caro Emerald, the Dana Fuchs Band (VS), Fakkelbrigade, Fiction Plane (USA), GWAR (VS), Kane, Kontrust (Oos), Luka Bloom (Ire), The Saddle Tramps (VS), Stefan Schill, Ziggi & The Renaissance Band

Tickets

Vrijdag: E 20,00, zaterdag: E 40,00

Passe-partout inclusief camping: E 65,00

www.ticketmaster.nl

Info

Alle info: www.huntenpop.nl

FOTOBIJSCHRIFTEN

De talentvolle Nederlandse bluesgitarist Stefan Schill is inmiddels ook gecontracteerd voor Huntenpop 2010

The Saddle Tramps is een van de Amerikaanse bands die optreden op Huntenpop 2010

-- X --

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht