Gemeente Barneveld


Zaterdag 13 augustus 2010: 25e Dutch Food Valley Classic

Op 13 augustus 2010 gaat de 25e editie van de profwielerklassieker "Dutch Food Valley Classic", voorheen Veenendaal-Veendaal, van start. De organisatie kan rekenen op 6 pro tour ploegen, waaronder Quick Step, Team Milram, Rabobank, Sky Pro Cycling, Omega Pharma Lotto en Footon-Servetto. Daarnaast staan ook Vacansoleil en Skil-Shimano (Pro Continental teams) als nederlandse ploegen onder andere op de lijst.

Het definitieve rennersveld is nog niet helemaal rond, maar enkele namen zijn al wel bekend: Brown, Moerenhout en Boom (Rabobank), Boasson-Hagen en Flecha (Sky), Stroetinga en Terpstra (Milram), Traksel en Hoogerland (Vacansoleil) en van Hummel (Skil). De komende week zal bekend gemaakt worden welke renners definitief acte de presence geven op het startpodium in Veenendaal.

Start in Veenendaal

Vanwege het jubileumjaar is de start weer op De Markt in Veenendaal. Vanaf 10.30 uur tekenen de renners de startlijst en om 11.30 uur klinkt het startschot. De renners krijgen ook dit jaar een afwisselend parcours voorgeschoteld met de Posbank, de klimmetjes in Rhenen en in de finale de Lekdijk bij Wijk bij Duurstede, waar vorig jaar de wind het peloton nog parten speelde. Om 16.30 uur staat de finish aan de Kerkewijk gepland en kennen we de opvolger van Kenny van Hummel, winnaar in 2009.

Om het vijfentwintigjarig bestaan op te luisteren zal dit jaar onder andere Joop Zoetemelk, de allereerste winnaar van deze klassieker in 1985, aanwezig zijn. Op vrijdag rijdt hij mee in één van de gastenwagens, maar op zaterdag klimt hij zelf op de fiets en verschijnt aan de start van de eerste Dutch Food Valley Tour Classic. Ook oud-winnaars als Ekimov, Traksel en Karsten staat 14 augustus aan de start van deze Tour Classic. Naast dit nieuwe programma-onderdeel op zaterdag, staan de inmiddels bekende Rabo Dikkebandenrace en de afwachtingswedstrijden voor vrijdag op het programma.

Voor meer informatie en het laatste nieuws kunt u terecht op: www.dutchfoodvalleyclassic.nl.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl