Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 3 augustus 2010

MOVE YOUR ART: INTERNATIONALE UITWISSELING VAN KUNSTBENDE ARUBA, BONAIRE, CURAÇAO, BELGIË ÉN NEDERLAND OP THEATERFESTIVAL BOULEVARD!

Kunstbende is ieder jaar prominent aanwezig op Theaterfestival Boulevard met diverse workshops én kleurrijke presentaties. Heel veel kleur zelfs, want dit jaar vindt de jaarlijkse internationale uitwisseling 'Move Your Art' plaats met Kunstbende jongeren uit Aruba, Bonaire, Curaçao, België en Nederland

Vorig jaar waren de winnaars van Kunstbende Nederland - in het kader van de Koninkrijkspelen Cultuur - uitgenodigd voor 'Cultura di Reino' op Aruba. Een week lang culturele en creatieve kruisbestuivingen tussen 75 jongeren uit de verschillende landen. Dit jaar is het tijd voor het vervolg, en wel tijdens Theaterfestival Boulevard! Een internationale groep van 32 jongeren gaat met elkaar aan de slag, onder leiding van professionals om te werken aan een multidisciplinaire voorstelling met muziek, dans, film en theater. Multitalent Raymi Sambo regisseert de voorstelling. Met Move Your Art smeedt Kunstbende op een eigentijdse manier verbindingen tussen verschillende jongeren die een grote passie voor kunst en cultuur hebben. Tijdens de uitwisseling staat het ontmoeten van anderen en het ontwikkelen van het eigen talent centraal. De première van Move Your Art vindt plaats op 13 augustus in Theater Artemis. Naast dit unieke project presenteert Kunstbende ook een tweetal workshops: de Workshop Schrijf je eigen song en de workshop ISH moves you!?? De resultaten van deze workshops zijn te zien tijdens The Best of Kunstbende op 9 augustus; een programma vol optredens van jongeren die afgelopen jaar in de prijzen zijn gevallen tijdens de wedstrijd van Kunstbende.

De internationale uitwisseling vindt 9 t/m 15 augustus plaats. De première van de voorstelling vindt op 13 augustus om 20.30 uur plaats in theater Artemis in 's Hertogenbosch. De tweede kans om Move Your Art te zien is op 14 augustus. Benieuwd naar het volledige programma van Theaterfestival Boulevard of wil je meer details? Kijk dan op www.festivalboulevard.nl.

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie, en organiseert dé wedstrijd voor jong creatief talent. Jongeren uit Nederland kunnen meedoen aan de categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Meer informatie over Kunstbende www.kunstbende.nl.

()
-einde persbericht-