Ingezonden persbericht


Rolling Stones tributeband Gimme Shelter

brengt al 27 jaar onvervalste rock and roll

EMMEN - Gimme Shelter, de oudste en Nederlands meest bekende Rolling Stones Tributeband viert op vrijdag 13 augustus het 27-jarig bestaan met een concert in café De Brasserie in Emmen.

Gitarist Marco Geerdink (ex-Skik) en drummer Theo Djanovic stonden 27 jaar geleden aan de basis van Gimme Shelter. De groep kreeg zeventien jaar geleden een stevige injectie toen zanger Robert van der Lippe met zijn treffende gelijkenis met Mick Jagger de gelederen kwam versterken. De groep bestaat verder uit basgitarist Rene Strik uit Den Haag, Luc Eeftingh op gitaar en Remco Wind, de meest gevraagde pianist van Nederland.

In de afgelopen jaren trad Gimme Shelter door heel Nederland en ook daarbuiten op. Hoogtepunten waren onder meer optredens tijdens de Sixties Nacht Emmen, de Beatnacht in Veendam, Retropop in Emmen, bij Radio 2, op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en in het voorprogramma van Normaal. Marco Geerdink kwam het dichtst bij The Rolling Stones in de buurt toen hij met de Louisiana Bluesclub van Daniël Lohues in het voorprogramma stond bij het laatste Nederlandse concert van de befaamde Engelse band.

Het optreden van Gimme Shelter in De Brasserie op vrijdag 13 augustus is gratis toegankelijk.