Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 12-08-2010

13 T/M 16 AUGUSTUS OPENBAAR PODIUM OP DE NEUDE IN UTRECHT

Schuilt er in jou een Femke Halsema, Yes-R of Paulien Cornelisse?

De AVRO is vanaf morgen volop aanwezig in de tweede editie van TV Lab op Nederland 3. 13 tot en met 16 augustus, van 12.00 uur tot 22.00 uur, vormt een grote blauwe kubus op de Neude in Utrecht een openbaar podium voor iedereen die spontaan, "out of the blue", zijn of haar verhaal kwijt wilt. De camera in de kubus vraagt om een felle mening, groot nieuws, een uiting van kunst, frustratie of vreugde. De filmpjes zijn terug te zien op internet, live op straat en vanaf 30 augustus in het TV programma Out of The Blue.

In maximaal drie minuten kan de bezoeker zijn verhaal kwijt in de kubus. Theater, muziek, fashion, design... alles mag! Dit openbare podium biedt dè unieke gelegenheid om je verhaal "out of the blue" aan de buitenwereld te tonen. Op een ludieke wijze je vriendin de liefde verklaren, de buitenwereld bewijzen dat jij de nieuwe Yes-R bent of men ervan overtuigen dat jij de nieuwe Paulien Cornelisse van Nederland bent, het mag allemaal. Iedereen is welkom en kan de kubus betreden. Reageren kan via www.facebook.nl/avroootb maar er kan ook er getwitterd worden via #ootb.

De livestream is direct terug te zien op de website outoftheblue.avro.nl en de filmpjes zullen uiteindelijk terug te zien zijn in het TV programma 'Out of the Blue' in De Week van TV Lab. De Week van TV Lab begon in 2009 als themaweek op Nederland 3. In deze themaweek krijgen diverse programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma's en pilots aan het Nederlandse publiek te tonen. Kijkers krijgen de mogelijkheid als tv-recensent te reageren op deze programma's.

In het programma Out of the Blue uit staat de interactie met de kijker centraal. De AVRO vult vijf afleveringen met ludieke verhalen, acties en creaties van mensen van de straat, talent op een openbaar podium toegankelijk voor iedereen.

De kubus staat van 13 t/m 16 augustus van 12.00 uur tot 22.00 uur op de Neude in Utrecht. Het tv programma Out of the Blue is vanaf 30 augustus elke werkdag om ± 20.00 uur op Nederland 3 te zien, in De Week van TV lab.