Gemeente Wunseradiel


Fietspad viaduct Schettens blijft bestaan

Burgemeester en wethouders van Wûnseradiel hebben besloten het fietspad bij het viaduct tussen Schettens en Longerhouw te handhaven. In eerste instantie was de gemeente van plan het fietspad te verwijderen. Het pad behoeft enig onderhoud en er komen dan ook regelmatig klachten binnen over de minder goede staat van het pad. Het pad is twee jaar geleden herstraat maar is nu reeds opnieuw aan onderhoud toe. Toch willen de meeste gebruikers dat het pad blijft liggen.

Het pad wordt regelmatig gebruikt door scholieren die vanuit Longerhouw en Schraard komen en richting Bolsward gaan. Het pas loopt vrij stijl naar beneden en er zit bovendien een scherpe bocht in. Als het pad zou verdwijnen zouden deze fietsers zo'n 700 meter moeten omfietsen. Als alternatief was de gemeente van plan om langs de trap die naar het viaduct voert een geleiderail te maken zodat de scholieren met de fiets aan de hand de trap op en af konden gaan.

De gemeente heeft de afgelopen maanden veel verzoeken uit Schettens, Longerhouw en Schraard gekregen om het pad niet weg te halen. Omfietsen vinden de meeste mensen geen goede optie en de oplossing met de geleiderail spreekt ook niet aan. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten gehoor te geven aan de wens van de burgers en zal het fietspad niet verwijderd maar hersteld worden.