Gemeente Schouwen-Duiveland


Burgemeester Rabelink op kernbezoek

Publicatiedatum: 12 augustus 2010

PERSBERICHT

Datum

11 augustus 2010

Informatie

P. Maris, contactfunctionaris kernbezoeken

tel. 0111 452 144

BURGEMEESTER RABELINK OP BEZOEK IN BRUINISSE EN NOORDGOUWE

Woensdag 18 augustus is burgemeester G.C.G.M. Rabelink 's middags te gast in Bruinisse.

Een dag later, donderdag 19 augustus brengt burgemeester Rabelink, eveneens 's middags, een bezoek aan Noordgouwe. De maand augustus wordt afgesloten met een bezoek aan Serooskerke (30 augustus). Tijdens deze bezoeken maakt de burgemeester niet alleen kennis met verschillende initiatieven die door vrijwilligers worden uitgevoerd, maar steekt hij ook zelf de handen uit de mouwen als vrijwilliger.

Kernbezoeken zijn een prima gelegenheid om direct van de inwoners te horen wat er leeft in hun kern. Om die reden wil Rabelink een vervolg geven aan de bezoeken die hij vorig jaar aan de verschillende kernen bracht. Deze maand staan al enkele dorpen op het programma en in oktober en november komen de andere kernen, die zich hebben aangemeld aan de beurt.

Deze keer richt de aandacht zich tijdens de kernbezoeken vooral op het vele werk dat vrijwilligers in de verschillende kernen verrichten. Zo gaat burgemeester Rabelink in 't Opper

(Bruinisse) thee rondbrengen en gaat hij samen met de vrijwilligers van de Brusea bolussen bakken in het Visserijmuseum aan de Oudestraat. De promotie van de skatebaan door Bruse jongeren vormt de afsluiting van dit middagbezoek aan het vissersdorp.

In Noordgouwe staat onder meer een bezoek aan camping en beautyfarm De Stern op het programma en gaat Rabelink aan de slag als vrijwilliger-kruidenier in dorpswinkel "t Winkeltje aan de Ring.