Gemeente Veenendaal


Bouwwerkzaamheden geven tijdelijk lichte verkeershinder

In week 33, 34 en 35 worden naast de tijdelijke ingang van het gemeentehuis aan de Wolweg twee zogenaamde WKO-putten geslagen. Deze zijn nodig voor het systeem van Warmte Koude Opslag (WKO) waarmee het nieuwe gemeentehuis straks verwarmd en gekoeld gaat worden. WKO is een techniek waarmee energie uit de bodem kan worden gewonnen. Bij WKO wordt gebruik gemaakt van de warmte die van nature aanwezig is in de bodem en het grondwater. Daarmee is WKO duurzame energie.

De bouwplaats waar deze werkzaamheden worden uitgevoerd wordt afgezet met bouwhekken. Hierdoor komt de opstelstrook voor autoâs voor het gemeentehuis te vervallen. De daar gelegen invalidenparkeerplaats wordt tijdelijk gerealiseerd op het trottoir voor het gemeentehuis. Er komt een aparte strook voor passerende voetgangers en fietsers. Hierdoor ontstaat een rijbaanversmalling voor het autoverkeer.

De lichte verkeershinder die vanwege deze rijbaanversmalling ontstaat geldt alleen tijdens de eerste twee/drie weken, wanneer de putten worden geslagen. Daarna starten de bemalingswerkzaamheden, die enige geluidsoverlast kunnen veroorzaken. In totaal duren de werkzaamheden zes weken. De tijdelijke ingang van het gemeentehuis blijft gewoon bereikbaar.