Politie Zeeland


---

1474-2010 Inbraak woning, Zierikzee
In een woning aan de Julianastraat in Zierikzee is donderdag tussen 22.30 en 23.00 uur ingebroken.
De bewoners verlieten hun woning en kwamen even later weer terug. Eenmaal terug in hun huis, hoorde de bewoners op de bovenverdieping een geluid. Toen ze een kijkje gingen nemen, bleek dat er was ingebroken. Een tas met daarin contant geld werd weggenomen.

1475-2010 Inbraak horecagelegenheid, Middelburg
In een horecagelegenheid aan de Langeviele in Middelburg is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken.
De eigenaar merkte dat rond 05.30 het alarm af ging. Toen hij een kijkje ging nemen in zijn zaak, zag hij dat er was ingebroken. Het is nog onbekend wat er precies is weggenomen.

1476-2010 Bromfietser is rijbewijs kwijt, Goes
Een 18-jarige man uit Goes is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt.
Hij reed op zijn bromfiets op de Ringbaan West toen hij vlak voor een agent ten val kwam. De agent vermoedde dat er alcohol in het spel was en liet de man een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij inderdaad had gedronken: bijna zes keer teveel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

1477-2010 Poging beroving Duitse jongeren, Nieuwvliet
Vier Duitse jongens zijn donderdagavond omstreeks 22.30 uur slachtoffer geworden van een poging tot beroving in Nieuwvliet.
De Duitse jongens zaten op een bankje aan de Molenweg in Nieuwvliet. Ze zagen een Nederlandse auto stoppen. Daaruit stapten vijf jongens. Deze Nederlandse jongens kwamen dreigend op de Duitse jongens af. Ze wilden geld hebben, maar dat hadden de Duitse jongens niet mee. De Nederlandse jongens dreigden geweld te gebruiken en duwden de Duitse jongens. Uiteindelijk zijn ze zonder buit vertrokken.

De Duitse jongens hadden een duidelijk signalement van de auto en alarmeerden meteen de politie, waardoor agenten even later de verdachten in de buurt konden aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau.

De verdachten zijn vijf jongens in de leeftijd van 14 tot 19 jaar en afkomstig uit Roosendaal, Oostburg en de gemeente Sluis.