Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 13-08-2010

Helers aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag 12 augustus op de Henegouwen twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van gestolen fietsen.

Omstreeks 14.50 uur kreeg de politie van getuigen de melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij een gemeenschappelijke berging aan de Henegouwen. Ter plaatse troffen agenten twee mannen, beiden 21 jaar en afkomstig uit Utrecht en Hilversum, aan. De mannen hadden een wazig verhaal en konden niet aangeven hoe zij aan de fietsen kwamen. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Drie fietsen werden in beslag genomen.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Op de Vredenburgpassage vond donderdagmiddag 12 augustus een mishandeling plaats. Hierbij raakte een man gewond. Twee verdachten werden aangehouden.

Rond 15.15 uur kreeg de politie een melding dat een man mishandeld was op de Vredenburgpassage. Het slachtoffer had de meldkamer nog aan de telefoon en liep achter de verdachten aan. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachten ter hoogte van de Korte Koestraat lopen. Bij het zien van de politie probeerden de verdachten uit handen van de politie te blijven en renden weg.

Na een korte achtervolging werd het tweetal, 22 en 27 jaar beiden uit Utrecht, aangehouden. Op het bureau bleek dat één van de twee verdachten ruim 40 bolletjes met verdovende middelen op zak had. Tevens werd een groot geldbedrag aangetroffen. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Op het Wielingenplein heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij een inbraak had gepleegd. De man was net vrij uit detentie.

Getuigen belden rond 18.30 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men had gezien dat een man zich verdacht ophield bij een huis aan de Noordzeestraat. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de verdachte probeerden weg te komen. Hierbij klom hij over hekken en ging door tuinen. Uiteindelijk kon de 31-jarige inbreker uit Nieuwegein in een tuin aan het Wielingenplein worden aangehouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier verklaarde hij dat hij net was vrijgekomen uit detentie. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 augustus een

auto-inbreker op heterdaad aangehouden.

Een getuige belde omstreeks 04.45 uur naar de politie omdat hij zag dat een man autos aan het openbreken was op de parkeerplaats aan de St. Eustatiusdreef. Agenten gingen ter plaatse en hoorde via de getuige waar de man zich bevond. De agenten zochten de parkeerplaats af en troffen de verdachte liggend op de achterbank van een auto aan. De 32-jarige autokraker uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie trof twee opengebroken autos op de parkeerplaats aan.