Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA wil Noordereiland bereikbaar houden voor bewoners

PvdA-raadslid Claus Verbrugge: "Bewoners Noordereiland moeten niet de dupe worden van de Bavaria City Racing"

Rotterdam, 13 augustus 2010 - Zondag 22 augustus vindt in Rotterdam de Bavaria City Racing plaats. Bewoners van het Noordereiland zijn hiervan de dupe, omdat zij gedurende een aantal uren niet bij hun eigen huis kunnen komen via de Willemsbrug. PvdA-raadslid Claus Verbrugge wil de overlast voor bewoners zo veel mogelijk beperken.

Bewoners van het Noordereiland werden tijdens voorgaande edities van het Bavaria City Racing evenement benadeeld, omdat zij - ondanks toezeggingen van de organisatie - voor lange periode niet via de Willemsbrug bij hun huis konden komen. De PvdA wil dat dit jaar voorkomen. Tijdens de evaluatie van het evenement vorig jaar werd een langere openstelling van de Willemsbrug voor voetgangers en fietsers genoemd als voorwaarde voor het verkrijgen van een vergunning.

"Wij zijn benieuwd naar de gang van zaken tijdens de aankomende Bavaria City Racing," zegt PvdA-raadslid Claus Verbrugge. "De PvdA wil dat Rotterdammers zo min mogelijk last hebben van een evenement als dit en vinden dat bewoners niet de dupe mogen worden van slechte afspraken met de organisatie. Bovendien willen wij graag weten in hoeverre Rotterdammers maandagochtend nog overlast zullen ondervinden van de Bavaria City Racing. Maandag moet het echt over zijn met de overlast."

Einde bericht




Ingezonden persbericht