Werkgeversvereniging Facilitaire Callcenters

L&H Customer Contact zet activiteiten dochterbedrijf voort

woensdag 18 augustus 2010

Het in 2009 overgenomen voormalige ISS Contact Centers maakt doorstart

Nieuwegein, 13 augustus 2010 - Een jaar na de aankoop van het noodleidende ISS Contact Centers, concludeert de directie van L&H Customer Contact dat zij er niet in is geslaagd de dochteronderneming uit de verliessituatie te halen. Een doorstart van vrijwel alle activiteiten binnen het moederbedrijf is de enige optie om deze voort te zetten.

De directie van L&H Customer Contact heeft overeenstemming bereikt met curator Mr. Willem Jan van Andel over het doorstarten van de activiteiten van dochteronderneming L&H Customer Services. Algemeen directeur René Oldenbeuving toont zich strijdvaardig met de doorstart."We betreuren dat wij er niet in zijn geslaagd om deze onderneming er direct bovenop te krijgen. Het afgelopen jaar hebben we veel verbeteringen doorgevoerd en kosten verlaagd, maar het was niet genoeg. Voor ons is voortzetting van deze activiteiten onder L&H Customer Contact de enige weg. Dat wij de gelegenheid krijgen het bedrijf door te starten stemt me dankbaar, ook in het bijzonder voor de medewerkers die kunnen blijven en de perspectieven voor de rest van de organisatie."

In de dagen na de uitspraak van het faillissement is de dienstverlening voor alle opdrachtgevers onverminderd voortgezet, in afwachting van de duidelijkheid die nu is gegeven. "We bedienen vanuit Customer Services meerdere organisaties met diensten die bedrijfskritisch zijn. Het is dan ook belangrijk dat wij zo snel duidelijkheid hebben. Wij vinden het bemoedigend dat de opdrachtgevers veelal direct hun enthousiasme uitspraken over de doorstart. Daarnaast stellen wij de steunbetuigingen van onze branchegenoten zeer op prijs en vinden het chique dat zij ons de tijd en ruimte hebben gegund om tot een doorstart te komen met de curator en onze opdrachtgevers", zegt commercieel directeur Michel Scheidt.

De komende dagen en weken spant de organisatie zich in om de laatste details van het doorstartplan te concretiseren richting opdrachtgevers en medewerkers, alsmede de overgang van medewerkers naar L&H Customer Contact plaats te laten vinden.