Gemeente Den Haag

WNF en Museon zoeken jonge natuurfotografen

10e Editie WNF-Photo Award

De WNF-Rangerclub en WNF-LifeGuard, de kinder- en jeugdclubs van het Wereld Natuur Fonds, organiseren dit najaar samen met het Museon in Den Haag de 10e editie van de WNF-Photo Award. Natuurfotografen van 6 tot en met 18 jaar worden opgeroepen om voor 10 september hun mooiste natuurfoto in te sturen. De 40 beste inzendingen worden tentoongesteld in het Museon.

Of het nu gaat om een foto van een kikker uit de tuin, van een leeuw uit Afrika of uit de dierentuin: alle inzendingen van wilde dieren zijn welkom. Deelnemers kunnen hun inzending uploaden via www.rangerclub.nl/photoaward of www.lifeguard.wnf.nl. Na het uploaden kunnen zij de foto als e-card naar familie en vrienden sturen. Winnaar WNF Photo Award 2009
Winnaar WNF Photo Award 2009

Winnaar opent expositie

Uit alle inzendingen maakt de jury op 28 november de 40 mooiste natuurfoto's bekend. Op de websites van WNF-Rangerclub en WNF-LifeGuard kunnen bezoekers bovendien stemmen voor de publieksprijs. Van 28 november 2010 tot en met begin maart 2011 zijn de 40 beste foto's te zien in het Museon. De winnaar mag de expositie openen.

De jury bestaat dit jaar uit:

* Mandy Daniëls, winnaar WNF-Photo Award 2009
* Koert-Jan de Bruijn, presentator Expeditie Rangers!
* Maarten Okkersen, Museon

* Martin Trampe, Canon Nederland

* juryvoorzitter Willem Kolvoort, professioneel natuurfotograaf

Canon wil graag samen met het WNF het belang van natuurbehoud onder de aandacht brengen. En hoe kan dat nu beter dan door middel van foto's de schoonheid van de natuur te laten zien? Daarom sponsort Canon de WNF-Photo Award 2010 en stelt het bedrijf prijzen beschikbaar.

Alles over de voorwaarden is te vinden op www.rangerclub.nl/photoaward of www.lifeguard.wnf.nl.