Politie Zaanstreek-waterland

Getuigenoproep: mishandelingen Purmerend

Purmerend, 13-08-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op 5 augustus, tussen 16.00 uur en 16.30 uur, van twee jongens, van 9 en 10 jaar, op de Bovenlandsestraat in Purmerend.

De twee jongens liepen met twee vrienden op straat toen zij vanaf de andere kant een vrouw met een donkere kinderwagen, een meisje en vier jongens aan zagen komen lopen. De vrouw maakte een opmerking naar een van de jongens die bij haar liep waarop deze de 9-jarige jongen sloeg en flink beetgreep. De 10-jarige jongen sprak de verdachte op zijn gedrag aan maar moest dit bekopen met meerdere klappen. De vrouw met de kinderwagen, de vier jongens en het meisje liepen vervolgens weg in de richting van de Wederikstraat. De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met getuigen. Het signalement van de verdachte: * Donker getinte jongen
* Ongeveer 11 12 jaar
* Ongeveer 155 cm
* Bruine ogen
* Korte, zwarte haren met stekels
* Droeg geel T-shirt, spijkerbroek tot op de knieën
* Had zwarte sportschoenen aan van het merk Adidas
* Had in zijn oor een oorbel (gele dobbelsteen met witte stippen)

Hebt u iets gezien rond het tijdstip van de mishandelingen? Of herkent u de verdachte aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.