Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden in verband met ongeval Arnhem (12-8)
Publicatiedatum: 13-8-2010 15:21:17

ARNHEM - De politie heeft op 13 augustus 's ochtends een 36-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling danwel poging tot doodslag in verband met het ongeval op de Amsterdamseweg in Arnhem op 12 augustus rond 08.30 uur. Hierbij raakte een 28-jarige Arnhemse lichtgewond.

De man meldde zich dezelfde dag nog uit eigen beweging bij de politie naar aanleiding van de berichtgeving over dit ongeval. De man is op 13 augustus op het bureau verschenen, aangehouden en gehoord. De man verklaarde dat hij op het bewuste moment op de bewuste plek reed maar dat hij er zich niet van bewust was dat er achter zich een ongeval voordeed. De verdachte is na verhoor in afwachting van een besluit van het openbaar ministerie heengezonden.

Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld; het gaat naar omstandigheden goed met haar.

Toedracht
De vrouw reed rond half negen over de Amsterdamseweg in de richting van Ede. Ongeveer 500 meter voor de Koningsweg zou ze een rode Volkswagen Golf in hebben gehaald. Na deze inhaalmanoeuvre kwam ze weer op de rechter rijstrook. De onbekende bestuurder van de Volkswagen Golf zou toen voor de Arnhemse zijn gaan rijden waarna hij vol op de rem zou hebben getrapt. De automobiliste zou hierdoor hard hebben moeten remmen waardoor ze is gaan slingeren waarna ze met haar auto in de rechterberm terecht kwam en toen meerdere malen over de kop zou zijn gegaan. De Arnhemse raakte licht gewond en kon ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. De bestuurder van de rode Volkswagen Golf is doorgereden nadat de vrouw van de weg raakte. (089360)