Politie Gelderland-Zuid

Valse aangifte snel doorzien

Beneden-Leeuwen, 13-08-2010 o Maandag werd een 18-jarige jongen uit Alphen a/d Maas ontboden op het politiebureau in Beneden-Leeuwen. Hij zou zich hebben schuldig gemaakt aan het doen van valse aangifte.

Zondagnacht de 9e augustus, omstreeks 02.30 uur, waren agenten van plan om tijdens hun surveillance op de Koningstraat in Afferden een scooterrijder te controleren. Toen de bestuurder in de gaten had dat de agenten hem wilden laten stoppen, probeerde hij te ontkomen. Dat lukte hem ook, maar liet daarbij wel zijn bromfiets achter.

De bestuurder werd die nacht niet meer gevonden. De volgende dag kwam de eigenaar van de bromfiets aangifte doen van diefstal van zijn bromfiets. Controle wees uit dat de aangever geen geldig rijbewijs had. Deze was namelijk ingevorderd. Na de aangifte werd duidelijk dat er sprake was van één en dezelfde persoon. De aangever bleek dus ook de eigenaar. Dat was de reden om de verdachte te ontbieden aan het bureau.

Tegen de verdachte wordt verbaal opgemaakt ter zake het opzettelijk doen van valse aangifte (misdrijf) en rijden op een motorvoertuig terwijl het rijbewijs wat daarvoor noodzakelijk is, was in gevorderd. (14)

Laatst gewijzigd 13-08-2010 15:48 | © Regio Gelderland-Zuid |