Belgische Federale Overheid



Bloementapijt siert Grote Markt in Brussel

Datum: 12 augustus 2010

Om de twee jaar, bij Maria-Hemelvaart, wordt de Grote Markt in Brussel omgetoverd tot een bloementapijt. Het tapijt van 77 meter bij 24 meter staat dit jaar in het teken van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

De opbouw van het tapijt start op donderdag 12 augustus 2010. Om 13 uur brengen een honderdtal bloemisten de eerste begonia's. Om 22 uur kunt u terecht op de Grote Markt voor een muzikale voorstelling en voor vuurwerk.

U kunt het bloementapijt gratis gaan bekijken van vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus 2010. Bovendien kunt u van 9 tot 23 uur vanaf het balkon van het stadhuis genieten van een panoramisch zicht op het tapijt en een tentoonstelling van de vroegere bloementapijten bezoeken. U betaalt hiervoor 3 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Ongeveer 120 vrijwilligers leggen het tapijt van 800 000 begonia's en 10 000 azalea's. Dit jaar zal in het midden van het tapijt het logo van het EU-voorzitterschap zichtbaar zijn. In de hoeken staan afbeeldingen van de Brusselse beschermheilige Michiel en een iris in geel en blauw, het symbool van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

U kunt de hele opbouw en het resultaat volgen via de webcam op de Grote Markt.

Meer informatie en een plan van het bloementapijt 2010 vindt u op de website van de Stad Brussel.