Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-08-2010

Twee aanhoudingen na vernieling deur

TILBURG: De politie kreeg vrijdag even na 04.30 uur melding dat een groepje jongeren een deur had ingetrapt van een leegstaand pand in de Telegraafstraat. De jongens zouden ook in het pand zijn geweest. De getuige gaf het signalement van de vier betrokken mannen door. In de Telegraafstraat trof de politie het viertal aan. Een agent sprak de vier aan die het direct op een lopen zetten. Na een korte achtervolging werden een 22-jarige Tilburger en een 23-jarige Tilburger aangehouden op de Heuvel. De twee zijn ingesloten en de politie zal contact opnemen met de eigenaar van het pand voor het doen van aangifte.

Snorfietser onder invloed aangehouden

HILVARENBEEK: Surveillerende agenten zagen vrijdag rond 03.30 uur een snorfiets rijden over de Goirlesedijk. De bestuurder reed slingerend en werd gecontroleerd. De 19-jarige man uit Hilvarenbeek bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en hem werd een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 580 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser met inbrekersgereedschap aangehouden

OISTERWIJK: De politie hield vrijdag om 03.30 uur een fietser staande op De Lange Kant. De man was geheel in het zwart gekleed en er stak een schroevendraaier uit zijn zak. Bij controle van de 29-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats, bleek dat hij nog meer gereedschap, waaronder kniptangen en schroevendraaiers, bij zich had. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is met een bekeuring voor het in bezit hebben van inbrekersgereedschap in vrijheid gesteld. Het gereedschap is in beslag genomen.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

TILBURG: Een getuige meldde donderdag rond 19.40 uur dat er een vrouw werd mishandeld in een auto aan het Rosmolenplein. De getuige gaf het type auto en kenteken door. De politie hield het voertuig staande op de Spoorlaan. Een 29-jarige inzittende uit België is aangehouden voor mishandeling van zijn 21-jarige vriendin, die eveneens woonachtig is in België. Van de vrouw, die zichtbaar overstuur was, is een verklaring opgenomen. De vrouw verklaarde tegenover de agenten dat ze ruzie had met haar vriend over wie er zou rijden. Hierbij zou zij hem hebben gebeten en zou de man haar met haar hoofd tegen het portier van de auto hebben geduwd. De vrouw wilde geen aangifte doen.
De man is meegenomen naar het politiebureau. Hij was in bezit van meerdere verpakkingen drugs. Het gaat vermoedelijk om een
gebruikershoeveelheid speed. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij vertelde zijn vriendin te hebben geslagen nadat zij hem sloeg en verklaarde spijt te hebben.

Drie meisjes aangehouden na insluiping in woning

UDENHOUT: Donderdagmiddag betrapte een bewoner van een huis in de Groenstraat drie insluipers. De drie zijn aangehouden.

Een bewoner van de Groenstraat meldde donderdagmiddag een inbraak in zijn woning. De 17-jarige bewoner van het pand zat in zijn slaapkamer, toen de deur open ging en hij drie onbekende meisjes zag staan. De drie gingen er bij het zien van de jongen vandoor. De jongen en zijn vader gingen achter de inbrekers aan. De vader greep twee van de verdachten in de kraag. De 16-jarige meisjes uit Rijen en Tilburg werden
overgedragen aan de politie. Ze hadden gestolen goederen in hun bezit, waaronder een laptop, die afkomstig waren uit de woning aan de Groenstraat. De goederen zijn geretourneerd aan de eigenaar.
De politie verzocht een derde verdachte, een 15-jarig meisje uit Tilburg, naar het politiebureau te komen om zichzelf te melden. De twee eerder aangehouden verdachten hadden het meisje aangewezen als mededader.
In de tuin in de Groenstraat werden een aantal goederen aangetroffen die van de verdachten zijn. Deze zijn in beslag genomen.
De politie heeft van meerdere getuigen verklaringen opgenomen en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. Technisch rechercheurs deden onderzoek in de woning. De drie konden de woning binnen omdat de buitendeuren aan de achterzijde van de woning niet op slot zaten

Patiënt mishandelt medewerker zorginstelling

TILBURG: De politie hield de politie een 28-jarige man uit Dongen aan aan het Jan Wierhof. De man zou hier bij een instelling voor
geestelijke gezondheidszorg een medewerker hebben mishandeld. De man zou het slachtoffer hebben geschopt en geslagen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij hield diverse kneuzingen in zijn gezicht en nierstreek over. Ook had hij een blauw oog en meerdere schaafwonden. De man heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte, die patiënt is bij de instelling, is aangehouden en in verzekering gesteld. De man verklaarde tijdens verhoor dat psychiaters zijn leven hebben verwoest. Dit was aanleiding voor de mishandeling. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen.

Bekeuringen bij alcoholcontrole

TILBURG: De politie hield donderdag tussen 18.00 uur en 23.00 uur een alcoholcontrole op de Burgemeester Brokxlaan en het NS-plein. De politie hield de controle in samenwerking met de Belastingdienst. In totaal zijn 242 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een persoon bleek te hebben gedronken, maar op het
politiebureau bleek dat de bestuurder geen hoeveelheid alcohol in zijn bloed had dat hij strafbaar kon worden gesteld. Wel reed de man zonder rijbewijs. Hiervoor kreeg hij een bekeuring en is in vrijheid gesteld. Ook zijn er meerdere bekeuringen uitgedeeld:

- 5 x rijden zonder gordel

- 3 x niet op eerste vordering tonen rijbewijs

- 3 x rood licht

- 1 x onnodig geluid veroorzaken

- 1 x niet handsfree bellen

- 2 x niet dragen helm

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 18 voertuigen, waarvan er vier voertuigen daadwerkelijk zijn getakeld en afgevoerd. In totaal is er 10.377,- aan vorderingen betaald.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-08-2010 16:16 | © Regio Midden en West Brabant |