Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-08-2010

Twee aanhoudingen en een gewonde na mishandeling

RIJEN: De politie kreeg donderdag even voor middernacht melding van een vechtpartij aan de Nassaulaan. Hier zouden meerdere mensen aan het vechten zijn.
Bij aankomst trof de politie een 18-jarige man uit Rijen aan. De man had een flinke hoofdwond, zat onder het bloed en lag in de tuin van een woning. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.
De 18-jarige zus van de man en haar 33-jarige vriend zijn bij aankomst van de politie aangehouden. Ze zouden het slachtoffer hebben geslagen en geschopt. De man zou het slachtoffer tegen de grond hebben gedrukt terwijl de 18-jarige vrouw haar broer tegen zijn hoofd schopte. De ruzie zou zijn ontstaan door huishoudelijke spanningen, omdat de drie allemaal in hetzelfde huis wonen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor zware mishandeling. De verdachten verklaarden geschrokken te zijn en spijt te hebben van het gebeurde. De aangever zou agressief zijn geworden en fysiek geweld in de richting van de man hebben gebruikt waarna de ruzie uit de hand liep.

Jongen aangehouden na lastigvallen meisje

KAATSHEUVEL: De politie hield donderdag een 16-jarige Amsterdammer aan voor aanranding van een 12-jarig meisje uit Made. De jongen zou het meisje in een zwembad aan de Van Haestrechtstraat op haar billen hebben geslagen. De ouders van het meisje gaven aan aangifte te willen doen van het feit. De politie nam de aangifte op en hield de 16-jarige jongen aan. Uit onderzoek van de politie bleek dat de jongen de afgelopen dagen ook meisjes lastig had gevallen en zich intimiderend gedroeg.
De politie nam verklaringen op van meerdere getuigen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Rookwaar en verzorgingsproducten gestolen bij inbraak

WIJK EN AALBURG: De politie kreeg vrijdag tegen 02.00 uur melding van een inbraak bij een drogisterij aan de Markt. De daders braken de schuifdeuren van de winkel open en namen een hoeveelheid rookwaar en verzorgingsproducten weg. In het pand is een sporenonderzoek
uitgevoerd. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Auto met caravan schaart op snelweg

WERKENDAM: Vrijdag gebeurde er om 12.45 uur een verkeersongeval op de Rijksweg A27 op de rechterrijbaan, waarbij een auto met caravan schaarde. Bij het ongeval schaarde de caravan en sloeg vervolgens over de kop. De auto sloeg niet over de kop, maar kantelde wel naar voren door de kracht waarmee de caravan omsloeg. De auto en caravan namen beide rijbanen in beslag en hierdoor ontstond een file. Omdat men bij de berging van het voertuig en de caravan de auto niet los kreeg duurde de berging ongeveer 2 uur. Hierdoor ontstond in beide rijrichtingen een file. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.
De politie stelde Rijkswaterstaat in kennis voor het afzetten van de weg en eventuele schade aan het wegdek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-08-2010 16:18 | © Regio Midden en West Brabant |