Openbaar Ministerie

Stand van zaken onderzoek Nij Beets

13 augustus 2010

De 25-jarige vrouw uit Nij Beets, die verdacht wordt van moord/doodslag c.q. kindermoord/doodslag op haar baby's, heeft bekend vier maal zwanger te zijn geweest en haar baby's na de bevalling om het leven te hebben gebracht. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te Den Haag heeft inmiddels zeer sterke steun opgeleverd voor de hypothese dat de verdachte de moeder is van de vier gevonden baby's.

Verloop onderzoek

Het technisch en tactisch onderzoek in de ouderlijke woning van verdachte is afgerond. De recherche probeert aan de hand van onder andere verklaringen van de verdachte, verklaringen van getuigen en het tactisch en technisch materiaal dat is aangetroffen in de woning van verdachte, duidelijkheid te krijgen in deze zaak. Over het verloop van het onderzoek naar de verwekker(s) van de baby's worden uit oogpunt van onderzoeksbelang en privacy geen mededelingen gedaan.

Het onderzoek is in volle gang. Er werken op dit moment 35 rechercheurs aan de zaak.

Voorarrest

De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden bepaalt op woensdag 18 augustus 2010 of de verdachte langer in voorarrest blijft.