Sneekweek geniet online enorme belangstelling


Snakeware telt 450.000 bezochte pagina's door 65.000 unieke bezoekers

SNEEK, 20100813 -- De 75ste Sneekweek zit erop en de Koninklijke Watersportvereniging Sneek kijkt tevreden terug op een prachtig jubileum waar een kleine duizend boten in 40 klassen aan deelnamen. De Sneekweek is elk jaar weer een druk bezocht evenement en geniet ook online enorme belangstelling. Een prachtig hoogtepunt was afgelopen woensdag tijdens de Hardzeildag waar Hare Majesteit Koningin Beatrix met haar Groene Draeck afmeerde aan het Starteiland in het Sneekermeer voor een bezoek aan de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Dit was op sneekweek.nl ook een top dag met ruim 10.000 unieke bezoekers op zoek naar foto's, uitslagen en niet te vergeten de webcams.

Uitslagen bekijken op mobieltje populair

Dit jaar registreerde Snakeware, die sinds 2000 de website in samenwerking met de Koninklijke Watersportvereniging Sneek voor haar rekening neemt, in één week tijd ruim 450.000 bezochte pagina's door maar liefst 65.000 unieke bezoekers, een groei van zo'n 30% ten opzichte van vorig jaar.

De groei in bezoekers werd met name gevestigd door de sterke toename in het gebruik van mobiel internet. "Wat dit jaar echt opviel was het gebruik van mobiel voor het raadplegen van uitslagen", zegt Ate van der Meer van Snakeware. Er werden veel iPhone, Android, Windows en ook Blackberry toestellen geregistreerd die de website vooral bezochten voor het raadplegen van de uitslagen.

"Dat wij de site voor de Sneekweek heel toegankelijk hebben gemaakt voor mobiel en het promoten van Wifi op en rond het Sneekermeer heeft hier zeker toe bijgedragen", aldus Ate van der Meer. Om het gemak van werken met een iPad, in combinatie met een gebruiksvriendelijke website zoals die van de Sneekweek, op een plaats waar Wifi beschikbaar is te demonstreren liet Snakeware zien in één van de uitzendingen die SBS 6 maakte van de Sneekweek. Dit programma trok elke avond rond de 300.000 kijkers.

Snakeware





Ingezonden persbericht