Geen verzendkosten bij nieuwe online boekhandel boek-plus.nl


ZWOLLE, 20100813 -- Gratis levering van online bestelde boeken? Het kan nu! Sinds kort is de nieuwe online boekhandel boek-plus.nl gestart die boeken binnen 24 uur aflevert zonder verzendkosten. De grootte van het assortiment, het eenvoudige bestelproces, de boekrecensies en de gratis verzending maken boek-plus.nl uniek in zijn soort.

Gratis verzending

Door de efficiënte werking die voor een online boekhandel mogelijk is kan boek-plus.nl lage kosten houden. Marijn Otte, eigenaar van boek-plus.nl, over de lage kosten: "We verkopen boeken volgens de prijs die is vastgesteld in de Wet op vaste boekenprijs. Omdat wij een online boekhandel zijn hoeven we geen kosten te dragen voor een fysieke winkel. Hierdoor kunnen we de boeken gratis verzenden."

Boek-plus.nl heeft in totaal ongeveer 200.000 boeken beschikbaar, waarvan ruim 70.000 van Nederlandse uitgevers. Dit is het overgrote deel van de boeken die in Nederland verkrijgbaar zijn. Het assortiment wordt iedere dag nog uitgebreid. Boek-plus richt zich nu en in de toekomst alleen op boeken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bol.com die ook DVD's en CD's aanbiedt. Dit is een bewuste keuze: de site is specifiek bedoeld voor boekenliefhebbers.

Handiger en voordeliger

Marijn Otte legt uit waarom boek-plus.nl is gemaakt: "We vonden dat online boeken kopen veel handiger en voordeliger kan, dus zijn we op zoek gegaan naar een manier om dat te realiseren." Het doel van boek-plus.nl is om de komende jaren uit te groeien naar een substantieel stabiel marktaandeel in de online boekenmarkt. De online boekhandel gaat ook goed mee in nieuwe ontwikkelingen, zoals het aan bieden van e-books.

Boek-plus.nl is in februari 2010 al onofficieel gestart, maar nu het logistieke proces zijn werking heeft bewezen wordt nu officieel van start gegaan. Boek-plus.nl is onderdeel van e-Active. E-Active is gestart in 2001 en heeft ongeveer 10 medewerkers. E-Active en Boek-plus zijn samen gevestigd aan de Noordzeelaan in Zwolle.

Boek-plus.nl