Dimence en Carint Reggeland Groep gaan samenwerken


ALMELO, 20100813 -- Vandaag tekenden Dimence en Carint Reggeland Groep in Almelo een samenwerkingsovereenkomst. Door de samenwerking worden de zorgmogelijkheden van beide organisatie op elkaar afgestemd. Het doel is een goed werkende keten op te zetten van diagnostiek tot thuisbegeleiding door de beide organisaties.

De twee organisaties slaan de handen ineen op een aantal fronten, zoals het opstarten van gezamenlijke projecten voor de ouder wordende mens en voor kinderen. "De cliënt staat centraal", licht Peter Bournas, regiodirecteur Dimence, toe. "Door onze kennis te delen kunnen wij nog betere zorg bieden aan onze cliënten." Bij eventuele tekortkomingen in behandel-, begeleidings- en zorgaanbod nemen de organisaties gezamenlijk het initiatief om de cliënt toch van passende zorg te voorzien. In de praktijk moet de samenwerking nog verdere invulling krijgen.

Gezamenlijke projecten
Komende periode starten de partijen met zeven gezamenlijke projecten. Eén van de projecten richt zich op gezinnen met autistische kinderen. Dimence focust zich hierbij op diagnostiek en behandeling en de Carint Reggeland Groep op thuisbegeleiding. Daarnaast onderzoeken de organisaties de mogelijkheid of een gezamenlijk Diagnostisch Centrum te ontwikkelen is voor de ouder wordende mens met geheugenproblemen. Een ander initiatief is samenwerking op het gebied van psychiatrie voor ouderen vanaf 65 jaar. Carint heeft bewoners in haar verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgcliënten met chronische gedragsproblematiek. Dimence kan met haar expertise een bijdrage leveren aan goede zorg voor deze doelgroep.

Dimence en Carint Reggeland Groep
Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg en welzijn voor iedereen in Oost-Nederland. Bij de organisatie werken ruim 2.400 medewerkers dagelijks vanuit ruim zestig locaties voor in totaal 30.000 cliënten per jaar met psychische problemen of psychiatrische stoornissen. De Carint Reggeland Groep is een organisatie actief in Twente met ruim 10.000 medewerkers. De organisatie biedt verschillende welzijn-, woon- en zorgdiensten zoals, thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuiszorg jeugdgezondheidszorg, voeding en dieetvoorlichting en maatschappelijk werk.

Dimence





Ingezonden persbericht